Een reactie waar ik niet trots op ben

Hoe reageerde jij op de Corona-crisis?

Mijn reactie was best … Euhm. Egocentrisch. Ik reageerde echt vanuit bepaalde patronen, bijna kinderlijk. En daar ben ik niet heel trots op. Ik besloot het echter wel ruimte te geven. En met te herpakken. En er over te vertellen in mijn eerste Tiny Podcast die je hier kan vinden:

Reacties zijn helemaal welkom.
En verhalen ook. Het lijkt me fijn niet alleen mijn eigen kleine gedachten te delen met de wereld, maar ook die van anderen (met toestemming). Je mag me dus altijd mailen op Hade@theartistswayonline.com als je graag wil reageren, iets wil delen of vertellen dat in de Tiny Podcast kan.

De Tiny Podcast heeft ook een bijsluiter, die vind je hier:

En ook een insta-pagina die je hier vindt: @detinypodcast

Fijne dag!

P.s. Morgen gaat het over geitenwollen sokken.

15 gedachtes over “Een reactie waar ik niet trots op ben

 1. Arme ikke en de anderen die je opnoemde hebben hier graag naar geluisterd! Fijn om ook de (aangename) stem te horen van de persoon die ik al jaren virtueel ken.
  Ik kijk uit naar het vervolg.

 2. Fijn dat je hier terug bent! Het is even vreemd om nu plots je stem te horen na hier jarenlang je anonieme schrijfsels te lezen (een beetje zoals een radiostem die plots op TV komt en een gezicht krijgt – niet onaangenaam, wel anders). Leuk dat je dit doet, ik ben benieuwd naar de volgende afleveringen. Veel succes!

 3. Heel mooi, Hade. Een heel mooie, warme en aangename stem heb je. Ik ben zoo jaloers op je daadkracht, inventiviteit en creativiteit. Veel succes met deze nieuwe creatie. Met dat scherpe observatievermogen van jou wordt dit iets heel leuks. 😀

 4. Fijne kleine gedachte en hele aangename podcast-stem, Hade! Veel goede moed en creativiteit voor de volgende afleveringen … ik kom graag luisteren

 5. Net zoals de anderen: je hebt een heel fijne stem om naar te luisteren. Ook ik herkende de types, al kijk ik op een andere manier naar de ‘opgestoken vingers’. Er zijn ontzettend veel mensen die jong zijn, voor wie dit virus echt gevaarlijk is. Niet enkel voor hun ouders of kennissen, maar voor henzelf. Ik hoor er toe, samen met iedereen met auto-immuunziekten zoals astma, iedereen met een hoge bloeddruk, iedereen met een (extreem) prematuur kind dat een verzwakte weerstand heeft. Het voelt ontzettend eng en vies om mensen enkel de duidelijk opgelegde regels te zien volgen en te weten dat ze er jou persoonlijk mee in gevaar brengen doordat de ziekte zich verder kan verspreiden. Mijn arme ik versie vertaalt zich in ‘wat gebeurt er met de kinderen als ik sterf’, waardoor ik heel veel begrip heb voor mensen met opgestoken vingers.

  • Ik begrijp het zeker ook, maar ik denk dat polariseren (wij tegen zij, ik de goede tegen jij de slechte) nooit iemand helpt.
   Ik geloof echt meer in de aanpak om iedereen positief aan te moedigen en goed te informeren, in plaats van op te delen in de goede en de slechte.

   • Ik denk dat ik een bubbel leef, omdat ik nog niet veel polarisatie gemerkt heb. Oproepen om de maatregelen serieus te nemen, gezichten plakken op de mensen die kwetsbaar zijn, vragen om rekening te houden met mensen die je niet kent, dat soort dingen wel. Wat mogelijks overkomt als mensen opdelen in goed en slecht, maar, zoals zo veel nu, vooral voorkomt uit angst en bezorgdheid. Opnieuw, ik leef in een bubbel vol lieve, zorgzame, verantwoordelijke mensen. Maar ik snap de opgeheven vingers wel, want mijn bubbel is niet die van een ander. Helaas tonen de lockdowns in steeds meer landen dat een groep mensen niet vatbaar is voor enkel aanmoediging en informatie. Als die groep je bubbel is, dan ga je uit onmacht snel hardere woorden gebruiken. Als je het bekijkt als woorden vol angst en onmacht, dan klinken ze minder hard en meer als hulpkreten.

 6. Oh wat fijn dit! Het duurde even voor ik het drempeltje over was om te gaan luisteren in plaats van het vertrouwde lezen, maar ik kan niet wachten je volgende kleine gedachtes aan te zetten 🙂 Ik heb bewondering voor je!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s