Over

Over mij

Vrouw. 30. 32. 33. 34. Gejurkt en gehakt. Lezer. Denker. Moeder van oudste zoon, jongste zoon en meisjestweeling (twinmom!). Lief! Overtuigd vegetariër, bijna veganist. Overtuigd en recidivistisch boswandelaarster. Liefhebber van biologische groenten, babyteentjes en kleuterkuren, pianomuziek luisteren met de ogen toe, kersen, frambozen, aardbeien, havermout, chocolade, stilte, rust, kersenpitkussens, bloemen, koffie-op-bed, koffie-met-krant, koffie-met-taart. Onderzoekster. Groeiend, lerend, heel veel steeds minder willend. Groen (altijd) en gelukkig (soms) (vaak, diep). En meer. Veel meer.

Over deze plek en dit verhaal

Toen mijn ex ons (ik + kleuter en baby) op onbetamelijke wijze in de steek liet, googelde ik: hoe lang duurt verdriet? Er was geen antwoord. Ik wou weten wat me te wachten stond, maar ik vond geen verhalen. Dus schreef ik ze zelf. En brei ik er nog elke week minstens een stukje aan. Het einde ken ik ook niet, maar ik hoop dat het iets wordt met lang leven en gelukkig zijn. Intussen gaat het verhaal over: verdriet (het duurt een jaar, als je het wil weten). Over rechtop krabbelen en weer onderuit gaan. Over wolfsvrouw worden. Over werk en gezin en vooral de combinatie als alleenstaande moeder (onmogelijk, volgens mij). Over mijn eigen patronen en hoe ik die probeer te overstijgen. Over leven met wat is, over aanvaarding. Over vechten. Over energie krijgen van werk. Over moe, eindeloos moe. Over die kleintjes van me waar ik diep diep dankbaar om ben en die ik tevens wel eens achter het behang wil plakken. En sinds kort ook over de Man. Het nieuwe lief, het geschenk uit de hemel. Voorzichtig schrijven aan een nieuw verhaal. Even tussen alleen en samen. En intussen is alles anders. Maar dan vergeet ik de donkere jaren van verdriet & alleenstaand ouderschap niet. En de warmte die ik mocht ontvangen.

Intussen zijn we verhuisd naar Nederland, hebben we een nieuwe start gemaakt met de Man en is alles wat ik zorgvuldig bij elkaar had gelijmd duizenden keren uit elkaar gevallen. Want nee, mijn werk bleek mijn leven niet. En ja, een telefoon kan je ook wegleggen of gewoon vergeten dat ie bestaat. En naar zee fietsen is leuker dan de ratrace rennen. Alles blijkt anders te zijn dan ik dacht. Omgekeerd soms zelfs. Zo wonderlijk.

Intussen kregen we er ook een tweeling bij. Na een moeilijke zwangerschap waren daar plots twee meisjes die ons hele nieuw samengestelde geluk door elkaar husselen. Alweer is het zoeken naar evenwicht en ontdekken dat niets is wat het lijkt en weer eens al die puzzelstukjes bekijken langs alle kanten en nadenken wat de volgende puzzel wordt met werk en leven en liefde enzo.

Mijn blog is niet meer van mij alleen. Lees vooral de reacties, lezers. En laat er ééntje achter. De reacties gaan verder dan ‘tof’ of ‘heb ik ook’. Hele inzichten, wijsheden, compassie en advies. Ik leer er elke keer van. Duizend keer dank.

 

 

 

 

12 gedachtes over “Over

 1. Hoi, je kent me niet, en ik jou ook niet, maar ik lees je blog al een tijdje. Ik wou je gewoon even bedanken omdat je mij ‘yoga with Adriene’ hebt leren kennen. Ik leef al 5 jaar met heel erge chronische rugpijn en yoga is het enige dat een beetje helpt + ik ben gek op Adriene! 🙂

  Daarom: duizendmaal dank!!! 🙂

 2. Beste prinses, niet bij alle ziekenhuizen gaat het er zo aan toe. Sommige hebben kraamsuites met een douche, bad en een fijn bed voor de vader. Vraag het je verloskundige en kies een ander ziekenhuis!

 3. ik heb je genomineerd voor de Liebster blog award, omdat ik je schrijfsels graag lees.

  ongetwijfeld heb je nu heel andere dingen aan je hoofd. Dus doe er gerust helemaal lekker niks mee, maar zie het als een virtuele merci voor je teksten!

  groetjes,

  Isabelle
  (van Boston, baby!)

  ps- ik wist geen andere manier om je op de hoogte te brengen, wis gerust dit berichtje!

 4. Hoi,
  Mijn zus, een vegetariër met een IT-er in huis gaat een van de komende dagen bevallen van een meisjestweeling 🙂 Zou je eventueel dat bevallingsschema en de zinnetjes die hij zou kunnen zeggen aan me door kunnen sturen? Indien dat uit een ver verleden stemt, en het is moeilijk terug te vinden, no problem!
  Veel groeten en bedankt voor je super fijn geschreven blog, ineke

  • Hm, ik vrees dat we dat schema kwijt zijn. Er stonden voorbeeldzinnetjes in (‘je doet het goed’, ‘straks zijn onze kindjes er’, …). Geen heel speciale dingen, maar dingen die ik wou horen op zo’n moment. Uiteindelijk wou ik overigens helemaal niets horen en heb ik iedereen gevraagd zijn mond te houden omdat ik zag dat iedereen zijn mond bewoog maar ik niets verstond van wat iedereen zei :). Veel succes voor je zus! Ga af en toe eens langs met een schaal lasagna ofzo :), en flessen floradix! En bied dan aan de ene baby vast te houden terwijl ze de andere voedt ;).

 5. Pingback: Reclaam: de corona cursus – Kattebelletjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s