Uit de kast

Ik weet nog steeds niet of dit een goed idee is.
Maar ik ga het wel doen.

Slik.

Ik schrijf hier al een aantal jaren. Anoniem. Zodat ik vrij was in wat ik kon schrijven. In het delen van mijn hersenspinsels. Zodat ik gespaard was van het idee dat mijn collega’s of mijn klanten mij konden aanspreken over wat ik hier schreef.

Zoals jullie weten ben ik intussen gestart als zelfstandige. En denk ik de hele tijd dat ik jullie graag wil meenemen. Naar wat ik doe. Want dat zijn ook stukjes van mezelf.

Dus nu neem ik jullie mee.

Deze idioot heeft twee bedrijfjes gestart.
HAHAHA.

(Idioot? Ja. Omdat één al veel is en ik maar drie dagen per week werk en ook nog kinderen heb enzo.
Maar goed.)

Eén van mijn bedrijfjes gaat over The Artist’s Way. Ik heb jullie hier meegenomen in mijn ontdekking van het programma, in wat het voor en met me deed.
Dat transformerende effect wil ik graag met anderen delen. Nu was ik toevallig al jaren aan het werk met groepen in organisaties, dus heb ik besloten het programma te faciliteren in kleine groepen én ben ik bezig aan een online variant.

Kijk, hier kan je meer vinden: https://theartistswayonline.com/
En ik heb daar ook een blogje: https://theartistswayonline.com/blog/
En binnenkort komt de Zsazsalmanak uit en daar staat ook een maandelijkse tip/oefening in van mij.

(En er is ook een instagrampagine, @theartistswayonline)

Het zou me echt superveel plezier doen als jullie op mijn mailinglijst kwamen en ik jullie af en toe, niet te vaak, wat nieuws kon sturen. Een tekst. Een oefening. Een nieuwtje over de online cursus.
Op de website kan je je e-mailadres doorgeven.

Zo.
Doodeng, dit. Het is toch een soort van uit de kast komen.

Mijn volgende post gaat over mijn andere bedrijf.
Wait & see :).

P.s. Ik apprecieer comments, en zeker ook constructief kritische dingen enzo. Maar mag ik nu vragen zeker voorzichtig te zijn? Ik voel me erg kwetsbaar in dat ondernemen, ben heel de tijd zo bang dat het niet lukt, het is best raar mijn anonimiteit op te geven, … Het is dus allemaal wat raar en ik ben wat wiebelig.


33 gedachtes over “Uit de kast

 1. Kiekebiesj. Dat overkomt me nu. Ik volg je blog al even en ben het helemaal met je eens dat de anonimitiet verlaten een kantelpunt kan zijn. Maar persoonlijk vind ik het prachtig. Helemaal in lijn met wat je professioneel probeert tot stand te brengen. Ik heb je websites bekeken en ben helemaal mee met die websites. Persoonlijk denk ik dat het goed zit. Een heel mooie balans.
  The artist way las ik al eens en ik ben er denk ik helemaal klaar voor. Al is het me even onduidelijk hoe ik op die mailing list terecht kan komen 😉

 2. Ohohoh, zo’n mooie tekening op je website! Ik heb zo maar eens snel diagonaal gelezen. Inschrijven voor je nieuwsbrief, heeft dat ook zin als ik niet eens weet waar Haarlem ligt (op cursus komen zit er dus niet in)? 😉
  Amai, ik vind dat super dapper van jou trouwens, dat ambitieus ondernemerschap.

 3. Heel goed initiatief!
  En ken je de Blog van Teunie? Die gebruikt haar blog ook om haar bedrijfje te promoten. Als je het netjes doet, kan dat helemaal geen kwaad en levert het je bekendheid en vast klanten op.

 4. Vind ik heel erg dapper van je. Het is absoluut niet vanzelfsprekend je zo kwetsbaar op te stellen, maar er zit heel veel kracht in. “I own my story”, zoiets. En ook mooi dat het nu voor de lezers hier concreet wordt. Een moedige, grote stap!
  En anoniem of niet, ik vermoed dat ik je hier wel nog een tijdje Prinses ga blijven noemen 🙂

 5. Ik snap dat het spannend is! Maar is je volgende stap. En wat een goed plan! Ik heb The artist way dankzij jouw post toen leren kennen. Resoneerde meteen. Ookal deed ik het eigenlijk al op m n eigen manier. Ken je Joey Brown ? Heeft nu ook nog niet zo lang n boek ‘Schrijven naar bewustzijn’. Één van haar inspiratiebronnen is ook The Artist Way. Ik ga ws in juni op schrijfretraite op Ikaria bij haar ( grieks eiland in The bleu zone + schrijven, kan ni slecht zijn)

 6. Wel proficiat om de sprong te wagen en je bedrijfjes met ons te delen hier!
  Alvast gevolgd op instagram; ik ga binnenkort coaching volgen (in NL ook/voor partners van mensen met angst+dwangstoornis), dus dat gaat me al genoeg in beslag nemen, maar daarna ben ik wel eens benieuwd naar jouw (online) cursus. Je hebt de weg van je hart gevolgd, dat komt zeker goed!

 7. Prinses, veel succes gewenst met al die bedrijvigheid, en wát een stoere actie om uit de kast te stappen. TAW heb ik destijds door jou herontdekt. Ik had het boek al, maar nooit doorgezet. Mooi om daar weer mee aan de slag te zijn, juist ook op zo’n keerpunt in mijn leven. Voor mijn gevoel dan, hè; ik wordt 60 😉. Dus natúúrlijk heb ik mij gelijk aangemeld voor je mailinglijst. Hoop nog veel van je te horen.

 8. Trots op jou! Veel succes en ik heb me ook direct ingeschreven 🙂 (die creativiteit blijft hier maar slingeren en het geraakt niet (nog niet zou ik moeten zeggen!) geïntegreerd in mijn dagelijkse leven) en Haarlem, ik ben zo dol op die stad ❤️ (Vroeg me al lang af in welke Nederlandse stad je woonde 😃)

 9. Ik wilde eerst niet verder lezen, want ik had na al die tijd een beeld van jou in mijn hoofd en ik wilde niet dat het plots niet meer zou kloppen. Maar ik ben het helemaal eens met Kathleen hierboven: dat je je verhaal ‘owned’. Je doet dat zo goed en dàt is de kracht van kwetsbaarheid (Bene Brown zou zo fier zijn op jou!). En toen ik jouw website en IG las, wist ik: het klopt helemaal. De jij in mijn hoofd klopt. Toen ik jouw naam las dacht ik. Natuurlijk. Natuurlijk heet zij Hade. Dat past zo mooi bij hoe ik je lees. En dat is – denk ik – een heel groot compliment voor jouw schrijfstijl. Alleen maar hartjes voor jou. Aangename (her)kennismaking.

 10. Ohlala, waw! Was hier een tijdje afwezig, kwam nog eens piepen, en precies op een cruciaal moment. Goeie timing! 🙂 The Artist’s Way ben ik zelf beetje mee aan de slag gegaan intussen, al prefereer ik de combinatie met mijn eigen methodes, maar zeker goeie wake up call, again and again… Twee knappe websites, en hoe straf dat je met Deep Democracy werkt, dat heb ik sinds een jaar een beetje leren kennen, maar nog niet zelf ingedoken door cursus te volgen. Ik vermoed dat je Frederic Laloux van Reinventing organizations ook al kent… Zoals hierboven al gezegd: mooie illustraties vind ik ook (wie tekent die?!) en duidelijk en mooi en inhoudelijk tof. Ik ben enkele typfoutjes tegengekomen bij lezen van enkele stukjes (niet alles), heb je d’er iets aan als ik die opstuur? Mijn oog valt daar als vanzelf op. En voor The Artist’s Way, kan ik nog zeggen dat er iemand in Gent ook mee werkt, misschien kan je daar extra inspiratie uithalen, googelen op het Kiesbureau. ; ) Aangenaam Hade, ik vind dat wel een beetje gek plots. Mijn naam is Elke. Ahum, super allemaal, en nu ga ik het volgende stukje lezen met nog meer onthullingen, wat een leesplezier. Hartelijke groet

 11. Veel succes, mooie websites! ik lees hier al jaren mee en het is wel n beetje gek om ineens je naam te weten, ik ga je volgen op Instagram…gek ook om je foto te zien 🙂 het is zoals een boek waar je dan achteraf de film van ziet en de personages lijken dan toch anders dan in je hoofd… De boek, the artist way voor ouders, deelde ik op Instagram en daar kwam veel reactie op, mensen zijn echt geïnteresseerd in deze werkwijze, ik heb er zelf ook vaak aan sinds ik crashte met n burnout, veel creatieve explosies in mijn hoofd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s