Rijkdom

DF5E90F4-5778-40D2-98FC-B54502948557.jpegWe zijn er een weekje tussenuit. De kleinste baby, Kruimel geheten, vult de week met huilen, spugen en ze blijkt spruw te hebben. Ze is net een klein magneetje, blij als ze aan mij mag plakken.

De grote baby, troetelnaam volgt, is rustig, stoer en slaat de wereld gade. En ze lacht, monkelt en slaapt ook wel eens.

Ongeveer 200% van onze energie gaat naar de dames. De jongens spelen heel de dag samen. Allerlei grappige fantasiespelen.

Ik loop heel de dag te piekeren over dat lijf dat vol strepen staat en waarvan de buikspieren zo uitgerokken zijn dat intussen al vier mensen gezegd hebben dat het leuk is dat er nog 1 op komst is. Snik. Maar op elke hoek van elke straat roepen mensen in extase hoe leuk, schattig en wat een rijkdom deze twee zijn, en dan lijken al die gedachten wel erg stom.

So far so good. Tot later!

20 gedachtes over “Rijkdom

   • Ik kan echt niets anders bedenken dan dat dit aliens zijn die nog nooit een vrouw vlak na de bevalling hebben gezien. Of die denken dat je wel een dikke buik krijgt van zwanger zijn, maar daarna je toch die kindjes even uit een bloemkool vist ofzo. Hoe wereldvreemd (en LOMP. Zooooooo LOMP) kan een mens zijn.

   • Misschien zie ik er uit als een voortplantingsmachine die er twee baart en meteen de volgende maakt. Anyway, niet aan de orde 😉. Heb een flinke diastase door grote tweelingbroer, dus het zal nog wat vragen om er ooit niet meer zwanger uit te zien. Mogelijk operatie. 🙄

   • Toen ik het ziekenhuis buitenstapte met onze pasgeboren eerste dochter in de maxi cosi bij mijn man, vroeg er iemand wanneer ik ging bevallen… ik kwam net buiten met een PASGEBOREN baby!!! En het duurt MINSTENS een jaar eer je buik weer een beetje in een normale toestand zal zijn (ik kan het weten, trotse mama van vier kindjes op iets minder dan 6 jaar). Maak je dus maar geen zorgen. En so what dat het niet meer de buik van vroeger is (ik ken eerlijk gezegd geen enkele mama bij wie de buik er als tevoren uitziet)? Vanwaar komt toch dat idee dat we een mooie platte buik moeten hebben? Best trots op mijn kleine FUPA 😉

 1. Zo fijn te horen dat het jullie goed gaat. Het is je zo hard gegund.En je lijf zal tijd vragen en aanvaarding. Die striemen vind ik na 4 jaar nog altijd lelijk en storend, net als het los vel. Ik ben niet van de stroming dat een tijger zijn strepen heeft verdiend 😠
  Mensen hebben echt geen manieren, hoe onbeleefd is dat seg, en hoe kwetsend!

 2. Oh, wat een mooie knuffelkindjes!!
  Als er eentje spruw heeft, kan je dan vermijden dat de andere dat ook krijgt?
  En wat leuk dat de jongens elkaar vinden.

  Er heeft mij eens iemand gezegd: elke keer dat ik je zie, ben jij (weer) zwanger.
  Die iemand zag mij nog nooit zwanger, mijn kinderen waren al op lagere schoolleeftijd toen ze dat zei. Slik.

 3. Ja, zeg, ook ik heb vooral zin om te reageren op die 4 mensen (terwijl het eigenlijk over jou en je baby’s ging in je blog). ZEG. Ik vind dat dus écht heel onbeleefd. Ik heb dat wellicht al eens gezegd, maar ik heb 2 basisregels over zwangerschappen bij anderen:

  1) NOOIT (geen enkele uitzondering mogelijk) reageren op een zwangerschap VOORDAT de zwangere dat zéér uitdrukkelijk zelf heeft bevestigd. Of het nu je collega is of je beste vriendin: peu important. Ik zal zeggen: zelfs als ik het via via hoor en heus zeker ben, spreek ik mensen niet meteen aan op dat nieuws. Regel 1b) helpt om me in te houden: ga gewoon uit van niet-zwangerschappen ipv de hele tijd te speculeren of en wanneer mensen hun gezin zullen starten of uitbreiden. Geeft een hoop mentale rust, echt waar. (je kan deze regel op toepassen op singles en hun mogelijke relatiestatus.)

  2) ALTIJD proficiat wensen, of minstens aftoetsen vanuit het positieve: mag ik je proficiat wensen? NOOIT luidop blijk geven van onverwachtheid. Proficiat is een passe-partout: val je compleet uit de lucht, zeg dan gewoon je standaardzinnetje over proficiat en je bent al bekomen terwijl de ander ofwel stralend reageert ofwel zelf begin over hoe onverwacht het is.

 4. Ik ben al bijna 50 en mijn kinderen zijn jongvolwassen en toch gebeurt het af en te dat iemand mij feliciteert met mijn zwangerschap. Ik zit inderdaad niet zo strak meer in mijn vel maar je moet toch stekeblind of oerdom zijn om te denken dat iemand van mijn leeftijd( zonder rare kunstgrepen) nog zwanger kan zijn. Vroeger lachte ik het een beetje ongemakkelijk weg maar nu zeg ik met een uitgestreken gezicht “Nee hoor, ik ben gewoon moddervet” Dan weten ze niet waar kruipen van schaamte 😈 Voor de rest sluit ik me volledig aan bij de opmerkingen van Kleine Atlas.

 5. Lieverd, geen zorgen. Elena was al twee jaar toen er nog steeds mensen een hand op mijn buik legden en zeiden: oooh, komt er een tweede aan? Vriendelijk en kei-overtuigd. Soms denk ik dat het komt omdat ze in de reclame en op tv alleen maar vrouwen met platte buiken zien, en daarom denken dat elk buikje op een zwangerschap wijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s