Nog eens in beeld

 

Ad 1. De buik is nu een tafeltje op zichzelf. Omdat weinig leuke dingen nog haalbaar zijn, is eten wel eens een troost. Meet chocomousse en sorbet. En een familieverpakking rennies natuurlijk voor na die zoete zondes. Ik heb intussen een apart bed op de babykamer, waar een soort van stelling van kussens gebouwd is, zodat ik enigszins comfortabel kan liggen. Het was bedoeld als overdag-bed, maar omdat ik de Man ’s nachts stoor met mijn wakker-liggen, lig ik daar nu ook ’s nachts. Hoe voelt enerzijds als een nest waar de slapeloze nachten minder eng zijn. En anderzijds maak ik me ook weer zorgen wat er van mij en de Man overblijft als ik nu ook nog apart slaap. Anyway. De iPad is een bron van vertier. Hoe deden mensen in de middelleeuwen dat, rusten zonder afleiding? Ik lees blogs, bekijk instagram-accounts, gebruik de NPO-app en Netflix.

Ad 2. Ik kreeg dit lieve boekje toegestuurd. De Prinses op de Erwt, die niet kan slapen door haar gevoeligheid en de erwt onder haar matras. ’s Ochtends zit te prinses huilend op haar berg kussens. ‘Zo gevoelig kon alleen een echte prinses zijn.’ Ik glimlach. Van niet slapen word je echt knettergek kan ik intussen uit ervaring vertellen. Ik denk dat ik blij mag zijn dat ik in dat knettergekke vooral heel passief ben. Ik kan en wil bijna niets meer. Lusteloosheid troef. (En nee, daar ben ik niet erg trots op.) Ik denk dat een scenario waarin ik gekke dingen zou beginnen doen, nog minder zou zijn. De psychiater staat klaar met een -pammetje (oxazepam of diazepam) als ik ja zeg, maar ik blijf koppig volhouden dat het niet goed is voor de baby’s en dat het echt de laatste weken zijn.
Op het eind van het boekje trouwt de prins met de prinses. Ik hoop maar voor haar dat daar geen tweeling van komt.

Ad 3. Controle bij 33 weken. De baby’s hebben de twee-kilo-grens overschreden! Iedereen happy happy. Complimentjes alom, omdat ze het beiden nog steeds op het niveau van een éénling doen (ook daar heb ik weinig verdienste aan – ik heb gewoon geluk en ik lig heel de dag lusteloos te zijn, helpt vast ook). Als het enigszins kan, hoop ik dat ik ze ergens tussen 36 en 37 weken aflever (en niet later, baby’s, echt niet veel later). Soms is dat even spannend. Er zijn momenten met voorweeën waar ik kreunend van over de bank hang. ’s Avonds heb ik één langgerekte harde buik. 33 weken lijkt goed, maar als ik dit lees ben ik toch weer heel bewust van het feit dat bevallen zou betekenen dat ik na een paar dagen zonder baby’s thuis zit. En dat is iets dat ik nog minder graag wil dan nog drie weken zwanger zijn. Benen toe houden, zegt de Man. En dan grapt hij er achter aan dat ik dat al die maanden geleden misschien ook beter had gedaan. Om vervolgens te vragen of ik het nog steeds gewild zou hebben als ik op voorhand wist hoe slecht het met mij zou gaan. En eerlijk gezegd? Op dat moment dacht ik: nee, ik zou het nooit meer durven. Weer een huilbui later besef ik dat ik daar radicaal anders over ga denken als de baby’s er zijn.

Ad 4. De baby’s. Aan mijn nest-bed heb ik twee jurkjes gehangen, die ik ook ’s nachts bij het licht van de straat kan zien. Kwestie van perspectief houden. Wordt vervolgd.

 

 

29 gedachtes over “Nog eens in beeld

 1. Heb ik je al eens geschreven dat ik je zeer bewonder? Dat je toch met de nodige humor de situatie beschrijft, dat ik nog nooit zo’n dikke buik heb gezien , dat ik met je meeleef en ook met de man en de zoontjes. Nee? Nou, dan schrijf ik het je nu.

   • Ik heb eens een tijd moeten rusten en dacht oh leuk boeketboekjes lezen, nou dat lukte niet. Kwam toevallig een wetenschappelijk boek tegen en dat kon ik wel lezen. Waarschijnlijk omdat je je daar op moet concenytreren en op zo’n boeketreeksje hoef je geen moeite te doen.

 2. denk dat we hier met een heleboel zijn die meetellen, mee afwachten, mee checken of er bericht is want anders-is-het-misschien-zover … niet ?
  mss kan je ergens een postbus openen of zo, voor al onze kadootjes ? :):):)

 3. Wat mooi, twee jurkjes die je ook ’s nachts bij het licht van de straat kan zien – zeker omdat je het zelf bedacht hebt. Weet dat er vanuit Brugge voor jullie geduimd wordt. Goeie moed gewenst.

 4. Dapper dat je weerstand biedt aan die medicatie. Diazepam is een slaappil en daar blijf je best zeer, zeer ver van weg. Schandalig dat ze dat voorstellen. De voordelen hiervan zijn zeer twijfelachtig en de nadelen zeer groot.

  • heb ik nochtans zowel tijdens zwangerschap als tijdens borstvoeding, in nauw medisch overleg, ook telefonisch met de borstvoedingshulplijnen (ben naam van de organisatie vergeten) bij uitzondering genomen. Voorlopig lijken mijn kinderen er niets aan overgehouden te hebben 🙂 Prinses weet er ongetwijfeld alles van, maar van niet slapen word je op den duur gewoon gillend gek!

 5. Ik denk aan je!! Kan me niet voorstellen hoe het is.
  Ik ben geraakt door je bezorgdheden voor anderen (wat er overblijft van de relatie met de Man, de baby’s, de 2 andere kinderen die je mss saai vinden nu (las ik in een reactie bij Wolferien). Wrs. omdat het herkenbaar is… Gisteren een onverwacht goed gesprek gehad met een vriend die me zei dat ik te lief was (terwijl ik vaak boos ben op mensen, maar dus net omdat ik te lief ben en een pleaser en dat dan niet volhoud).

 6. Nog veel moed!! Nu wordt het echt spannend dit blog, bijna twee baby meisjes daar. . Leuk die jurkjes. Oh en Eva haar instagram, die is ook goed voor wat blues, mooi schrijft ze daar en toch zo triest

 7. Knap dat de kindjes het zo goed doen onder die bolle tafel. Vanuit hun standpunt bekeken is elke dag langer er één gewonnen. En die kleedjes als reminder vind ik een prima idee!

 8. Gewoon nog even laten weten dat ik elke dag even een pakketje goede moed naar je toe probeer te stralen in gedachten. (En ik mag van mijn telefoon niet meer corrigeren, dus verbijt ik mijn chagerijn over de fouten en stuur dit lekker toch.) y

 9. ook ik kom vaak eens kijken … zo benieuwd !
  laat alle dames maar flink in de watten leggen daar !
  goede moed met de laatste loodjes …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s