Gedeelde zorg

Ik praat met een mannelijke werkgever.
Dat hij vrouwen beter vindt, vertelt hij. Ze zijn meer empatisch en meer verbindend.

Hij vertelt verder.

Dat hij last heeft van de dubbele attributie van vrouwen. Succes schrijven ze toe aan externe factoren, falen aan zichzelf.

Dat vrouwen van rond de 60 het moeilijk vinden te blijven werken, omdat hun man dan op pensioen gaat en elke dag vraagt of ze wel echt naar het werk moeten, of er geen optie is om samen te gaan fietsen.

Dat vrouwen van in de dertig behoorlijk sterk in hun schoenen moeten staan om te werken, als er kinderen zijn, als de kinderopvang duur is en als kinderen wegbrengen indruist tegen hun gevoel. Maar ook: dat het combineren een taaie klus is en dat hij jarenlang gespartel ziet bij de werkneemsters met jonge kinderen.

O, zo herkenbaar. Alles.

Hij schudt me even wakker (ik ben zo weggezonken in een soort zwangere semi-apathie omdat ik zo fucking moe ben). Ik voel weer wat strijdlust, wat zusterschap, wat connectie met de wereld. Wat zorg.

Ik heb geen antwoorden of oplossingen.
Maar het stemt me wel hoopvol om de zorg te delen met een man.

9 gedachtes over “Gedeelde zorg

  1. Zo herkenbaar. Ik merk dat ik meer toegeef aan de ‘man’ en rekening probeer te houden met hem. Hij houdt heus rekening met mij, maar het gaat altijd zo dat ik altijd probeer het ‘hem’ naar de zin maak, ookal gaat dat ten koste van mij zelf. Moet ik nog wat aan werken, hè, maar dat is zo moeilijk!!

  2. Niks te ‘bijzonder’: vol met seksisme (‘vrouwen zijn empatischer’, dik cliché!). Als deze man vrouwen dan toch ‘beter’ vind, waarom komt hij dan niet op voor gelijke betaling/loon,… dit is enkel lippendienst! Watch out voor ‘suikermannen’- mooie woorden, geen daden!

    • Wat een oordelen. In ons gesprek bleek dat hij zijn werknemers optimaal probeert te ondersteunen en simuleren. Bovendien is hij een werkgever in een sector met vaste lonen dus betaalt hij een man niet minder dan een vrouw voor een gelijke prestatie. Ik vond zijn verhaal heel herkenbaar. Ik denk dat vrouwen en mannen erg verschillend zijn en met verschillende dingen worstelen.

  3. Fijne werkgever heb je dan. Die waardeert iedereen als mens zo te lezen en ziet en erkend verschillende mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten
    Ben je weer aan het werk gegaan?

  4. Ik lig 24u plat met buikgriep, de misselijkheid is enorm. En plots overvalt het me: dus ZO voelt prinses zich op fysiek vlak. Damn girl, eindeloos respect. Die meevoelende werkgever is het minste dat je verdient!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s