Klein geluk #1

De Madame heeft een mooie rubriek gelanceerd, en eigenlijk wil ik wel meedoen.

Ik geloof namelijk in Klein Geluk.

Mijn leven is een pak beter dan twee jaar geleden (toen: alleen, moe, ziek, twee kinderen met wie het ook niet zo super ging). Maar ook een pak saaier. Er gebeurt zo weinig. Maar echt geluk zit niet in de grootse spannende dingen, maar in het kleine.

Ik wil bijvoorbeeld best nog eens op reis of lekker uit eten, maar nu dat een mogelijkheid is met de Man, is het ook maar wat het is en ben ik niet zo ontzettend geneigd om me in te spannen om die dingen die volgens mij in categorie groter (want duurder) geluk horen, ook echt te plannen.

Geef mij maar Klein Geluk. Door er (wekelijks?) over te schrijven, geloof ik dat ik mijn Klein-Geluk-voelsprieten ook behoorlijk ga aanscherpen. Met als resultaat: meer bewust Klein Geluk.

Allez!

 1. De krant op zaterdagochtend. Ik heb er al eens wat over geschreven, maar het blijft een topper. De Standaard halen, er 4,10 euro voor betalen, en een stukje Vlaanderen in Nederland horen ritselen aan onze eettafel. O, die bijlages, die bijlages.
 2. Samen met de Man naar school wandelen ’s avonds. Wegbrengen en ophalen gebeurt vaak in een rush, maar soms, bijvoorbeeld op donderdag, hebben we tijd. Dan wandelen we samen, eerst nog even langs een koffiebar, of langs een interieurwinkel waar we even snuisteren (hobby van de Man, ik kan het intussen ook goed), en dan lopen we naar school. Op ’t gemakje en hand in hand.
 3. s Middags op de bank in slaap sukkelen. Heb wat recuperatie opgenomen de laatste weken, en dan heb ik er een handje van weg om ’s middags te lunchen op de bank met een netflix-moment, mijn hoofd duf te voelen worden en dan te kapseizen. O, o, wat lekker. Weken voor die recuperatie er aan kwam, had ik de grootste plannen ooit voor die dagen. Ik zou productief zijn en duizend dingen doen die ik al lang moest doen en o, wat zou ik goed zijn. En toen kwamen de dagen en gingen ze voorbij met rondhangen, soep maken, kapseizen op de bank. Ik vrees dat ik mijn ambitieuze zelf heb achtergelaten bij de verhuis.
 4. Concentratiemuziekjes voor bij het werken. De Man heeft me spotify family cadeau gedaan, ik heb voor mezelf een mini-fresh-n-rebel-luidsprekertje gekocht (in de rest van het huis heeft de Man Heos-boxen, ik zie het kleiner) en o, wat lekker om een muziekje voor concentratie te kiezen (daar zijn lijsten van in spotify, er is trouwens ook een Dille & Kamille-lijst) en dan lekker in mijn werk te verzinken. Of een blogje over Klein Geluk te schrijven ;).

Verder ben ik jaloers op het Klein Geluk van de Madame, want die heeft koffiekoeken. In Nederland hebben ze croissants, maar niets in vergelijking met koffiekoeken zoals je die in België bij de bakker kan kopen.

Op naar een week vol Kleine Gelukjes. En deel gerust ook die van jou, via de comments of in een eigen post :).

 

7 gedachtes over “Klein geluk #1

 1. Pingback: Klein geluk #1 | Tifosa

 2. Ik was een paar weken terug in NL en in het terugreizen met de trein lag er een dikke NRC van het weekend zelf. Ik heb er zo’n uur of 3 als treinreizend in gelezen, terwijl ik deed alsof ik net in NL was aangekomen en de politiek in me opnam. Het was zo ontzettend leuk. Ik vond het zo goed geschreven. Ik maakte een lijst met voornemens 2018 en noteerde: weekendabonnement NRC??

  • dat je schrijft ‘lunchen op de bank’ of ‘hangen op de bank’ doet me denken dat je echt helemaal in Nederland bent aangekomen :):):)
   oh … klein geluk … zo veel is dat, de mooie overblijvende structuur van een stam of struik in wintertenue, wat mos op een steen …
   of de wekelijkse gitaarles van zoonlief, als hij dan samenspeelt met de leraar … oh, dat is genieten zo mooi !

 3. had je ’t trouwens ooit niet over het organiseren van een weekeind ?
  ik zocht even in je blog maar vond het niet meteen…
  maar het is er wel nog in mijn hoofd … leek me een mooie kans op heel veel klein geluk
  denk je dat dat er ooit van komt ?

 4. Klein geluk: voor het elektrisch vuurke de Focus Knack lezen!
  Stofzuigen en dingetjes in de buis horen tikken! Een parkeerplaats waar ik gemakkelijk in kan rijden! Een nacht doorslapen! Kinderen die (tegelijk) dutten! Het kruiswoordraadsel van de Standaard Magazine kunnen invullen zonder iets te moeten googlen (gebeurt bijna NOOIT).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s