De goed-nieuws-show

Ik las een boek waarvan de boodschap min of meer was dat de mogelijkheden niet ophouden bij het onmogelijke. Dat je meer bent dan je denkt.

En jeetje, wat confronterend. Ik voel me vaak zo beperkt door mijn gevoeligheid en intense beleving, maar het is waar dat ik me daar niet volledig door moet laten bepalen. Of er moedeloos van worden. Hoe ik het wel moet aanpakken, is mij niet geheel duidelijk, maar bij deze alvast een goed-nieuws-show. De dingen die wel goed gaan.

 • Ik heb bijna een vriendin. Een mama van de school met drie kinderen. We dronken een keer koffie samen, dan nodigde ik haar een keer uit met de kinderen en we hebben koekjes gebakken en versierd, en gepraat. Ze is erg aardig en ze heeft leuke kinderen en ik voelde me precies een normaal mens, zo met een tafel vol kleintjes die dino-vormpjes uit deeg zaten te drukken.
 • De Man en ik hebben een mooi gesprek gehad. Hij kwam ’s ochtends in het halfduister op bed zitten en zei dat hij niet heel goed meer wist hoe het met ons moest, als ik me niet zo gelukkig voel zoals in het weekend. We spraken en intussen had ik het inzicht dat het waarschijnlijk nu eenmaal zo werkt dat ik dingen expliciet moet vragen en aangeven, in plaats van te verwachten dat hij dingen aanvoelt en dan teleurgesteld te zijn als dat niet zo is. Waardoor hij zich aangevallen voel en ik de hele nacht airbnb’s zoek op mijn telefoon om weg te kunnen gaan. We zeiden sorry tegen elkaar, en we knuffelden, en de voorbije dagen hadden we best veel grapjes en ook veel leuke dingetjes.
 • Ik heb een opleiding gespot die ik wil doen. Wat betekent dat ik mogelijk in een klasje terecht kom voor een avond om de twee weken gedurende drie jaar. En zo ga ik vrienden maken. Gezien de aard van de opleiding vast geitenwollen sokken-types. Net iets voor mij.
 • Ik heb bloemen gekocht en een Flow over boeken. Altijd goed.
 • Ik heb eindelijk wat spaargeld op mijn rekening, voor het eerst sinds jaren. Niet veel, maar iets.
 • De Man en ik zijn gaan eten in een nieuw restaurantje. En jeetje, wat is gevulde pasta met peer en een soortement heerlijke Italiaanse kaas verrukkelijk.
 • Heel mijn hoofd en schema is in de soep gedraaid omdat ik totaal nooit kan inschatten hoeveel tijd dingen mij kosten en wanneer ik wel of geen energie heb. De nood is nu even acuut zo hoog (lees: van alle kanten wordt er aan mijn mouw getrokken) dat ik weer eens energie heb om bergjes te verzetten. En plannen om dat vol te houden.
 • Ik heb een nieuwe huisarts. Ze is antroposofisch. Haar kamer ruikt naar hout en er hangen allemaal van die antroposofische kunstwerken. Ik ging met haar praten over stoppen met mijn medicatie (mijn hartslag is toch vrij hoog met die rilatine en ik heb een soort bijgeloof dat een hart maar een beperkt aantal slagen kan maken en dat ik dus mijn leven drastisch inkort door het gebruik, bovendien zijn mijn kaken in een soort permanente kramp) en hoe ik mijn hoofd dan een beetje gemanaged krijg, en ze stelde voor een soort oliebehandeling te ondergaan, twee maal per week, waarbij ik ingepakt wordt door een verpleegster in warme doeken. Hell yeah. Zo kan ik contact maken met mijn kern. Zelfs als het niet werkt, blijf ik het doen. 🙂
 • De kleine zoon zei: soms ben ik zo blij dat mijn ogen nat worden.

 

Vullen jullie aan met jullie goede nieuwsjes?

 

 

16 gedachtes over “De goed-nieuws-show

 1. Zalig, Prinses!

  O, ik weet het nog zo goed, die eerste stapjes naar een nieuwe vriendschap hier in het dorp… Toen Isabel voor het eerst over de vloer was gekomen, schreef ik ´s avonds in hoofdletters IK HEB EEN VRIENDIN in mijn agenda 🙂 Terwijl ik natuurlijk genoeg vriendinnen had, maar zo in je nieuwe woonplaats, da´s toch echt zoeken, en zo fijn wanneer het begint los te lopen…
  Ben heel erg blij voor je 🙂
  Die opleiding is trouwens ook een schitterend idee om nieuwe mensen te leren kennen. Ben benieuwd!

  Goed nieuws hier:
  Ik slaap eindelijk!! O yeah! Komt waarschijnlijk nog een blogpost over, maar heb dus drie nachten op rij zomaar 9 uur geslapen (alleen vannacht niet, wegens op kamp). Echt ongelooflijk. Dat is voor het eerst sinds… ik weet niet, ergens voor 2010 alleszins.En wat voelt alles anders wanneer je ´s nachts voldoende slaap hebt gehad…

  Ook blij hierom: we zijn dus een nachtje gaan kamperen met elf volwassenen en 9 kinderen. Daardoor ben ik dat extra lange weekend zonder kleerscheuren doorgekomen (joepie), en het was ook heerlijk om te zien hoe geweldig onze hond (die mee was) zich geamuseerd heeft met al dat 6-jarig grut. En misschien nog mooier was het om te zien hoe sommige van die kinderen eerst schrik hadden van de hond, en hem de volgende dag al niet meer konden missen, en met hem speelden en rond zijn nek hingen. Echt heel mooi.

 2. Fijn om te lezen! Zeker van dat gesprek met de Man, het klonk zo pijnlijk in je vorige post.

  Ook hier een voornemen gemaakt om op te houden met dingen van de negatieve kant te bekijken (ook al zit dat diep in mijn genen en gebeurt het altijd vanzelf).
  Gevolg: met volle teugen genoten van elk moment dit weekend, ooo die zon wat heerlijk! Mijn voet is Eindelijk genezen en dus heb ik pijnloos kilometers gewandeld en de kleuren en geuren tot mijn kern doen doordringen. Niet zo geërgerd aan mensen als gewoonlijk. En diep geslapen! 😀

 3. “… omdat ik totaal nooit kan inschatten hoeveel tijd dingen mij kosten en wanneer ik wel of geen energie heb.” Wat is dit herkenbaar voor mij… Na de voorbije 2.5 turbulente jaren ontdooit mijn hart terug wat maar lijk ik nu ook wel hooggevoel in sterke mate. Waardoor ik heel snel uit mijn werkflow ben en er soms moeilijk in geraak

  Het goede nieuws hier: vandaag ben ik voor de eerste keer in mijn leven mijn dag gestart met “bewegingsmeditatie” (thuis op mijn eentje) Want na 1.5 jaar zoeken vond ik eindelijk een cursus lu jong yoga waar ik naartoe kan en ga sinds 3 weken 🙂

 4. Mijn moeder had een hele hoge hartslag en is 90 geworden en niet aan hartstilstand overleden. Daar hoef je je dus niet zo druk meer over te maken.

 5. “Heel mijn hoofd en schema is in de soep gedraaid omdat ik totaal nooit kan inschatten hoeveel tijd dingen mij kosten en wanneer ik wel of geen energie heb. De nood is nu even acuut zo hoog (lees: van alle kanten wordt er aan mijn mouw getrokken) dat ik weer eens energie heb om bergjes te verzetten. En plannen om dat vol te houden.” -Ja, dat is herkenbaar! Na een hele zoektocht en botsen met mezelf, ben ik het boek Hoog Sensitieve Personen van Elaine Aron beginnen lezen en ja, dat is er boenk op. Ik herken er mijn hele leven in. En ’t doet deugd om het te lezen. Dit weekend heb ik er voor gekozen om eens niet over mijn grenzen te gaan en gewoon lekker thuis te blijven, dat is mijn goed nieuwtje 🙂

 6. Net ‘antroposofisch’ voor het eerst gelezen in het boek van Fleur Van Groningen, Leven zonder Filter. Zij spreekt ook van Parentificatie. De wereld van HSP wordt groter. Ondertussen kunnen we leren van elkaar. Mijn positieve noot vh weekend: samen met dochter en ma naar een event geweest vr kom op tegen kanker. Er was veel volk, veel zon en veel zingeving. Hoewel ik drukte altijd liever mijdde, was ik nu voldaan. Het gaf me energie. Ik ben op goede weg.

 7. Ik kocht een duplo-trein. Gewoon boor mezelf. Om uitgebreidere sporen te kunnen leggen en om de kinderen pasagiers én goederen te zien vervoeren.

  En ik nam de kinderen mee naar een platenzaak. Ik zie mijn grut dan daar uberhip lopen zijn en maak mentaal zoveel foto’s. Maar maak er geeneen echt en loop zo waanzinnig te genieten.

 8. Ik wil – ondanks het feit dat hij mij verplichtte om een babyborrel te doen (hell on earth voor een HSP’er zoals ik) toch nog steeds bij mijn man blijven! Hoera!
  (Ik heb er wel drie dagen over moeten nadenken 😉 )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s