Reizen met kinderen

We reizen naar Denemarken, waar we op drie plaatsen verblijven. Met een bezoek aan Legoland.

Reizen met kinderen. Het is wat. Ze zijn zowel leuk als vermoeiend, en soms heb ik het helemaal gehad. Ik kan me amper voorstellen wat het voor de Man moet zijn. Je eigen kinderen moet je wel verdragen, maar je pluskinderen in intensieve omstandigheden is andere koek.

Het land is mooi, zonder twijfel. Het landschap is een beetje saai en weids en glooiend en groen. We verblijven op twee heerlijke locaties, de derde is een tegenvaller. Goede koffie vinden we maar in één stadje en het aanbod voor vegetariërs is ook niet alles.

Ik verlang naar huis. Niet acuut, maar wel vaak. Naar die nieuwe stad die beginnend vertrouwd voelt. Naar mijn werkkamer, de espresso-apparaat, de koffiebarretjes, maar misschien vooral naar de structuur van het dagelijks leven waar me wat meer ruimte gegund is om in mijn eigen hoofd te vertoeven.

Het dieptepunt is als het gezeur van de jongens over moe en honger en waar gaan we eten en wanneer gaan we eten me te veel wordt en ik even helemaal niet meer kan verdragen dat ze om me heen wemelen met hun plakhandjes en snifneusjes en beweeglijkheid.

De hoogtepunten zijn alomtegenwoordig. Zoals die ene goede koffie terwijl ze met wat leuke speeltjes uit de flying tiger spelen (elke ouder zou een tas met vijf van die speeltjes moeten bij hebben voor ongestoorde koffie, genre memory etc). Verheugde gezichtjes in Legoland. Kampen bouwen, op het strand spelen, schommelen in boomhutten, melig met de Man.

De Man is betrouwbaar en immer volwassen. We brengen veel tijd samen door en ik kijk naar hem en ik ben dankbaar en verliefd. We zijn beiden ontspannen. Ik heb eindelijk weer wat zin in (of ruimte voor?) sociaal contact en app een paar mensen aan wie ik denk en dat voelt ok. Ik ga zelfs een keer lopen maar loop verloren en ben bijna twee uur onderweg en heb daarna nog drie dagen pijn in mijn knie. Can’t have it all.

Dankbaar om de intense dagen onderweg met het clubje. En dankbaar voor weer thuis met al het comfort en de structuur die we zo vanzelfsprekend zijn gaan vinden.

 

 

 

2 gedachtes over “Reizen met kinderen

  1. Heel herkenbaar, dat dubbele gevoel van reizen met kinderen. Voor mij zijn die Blegië-reizen met dochter ook altijd mooi vanwege de ervaringen, maar net te intensief. Ik kijk er erg naar uit met haar te reizen wanneer ze wat ouder is en zelf wat vaker het roer kan overnemen.
    Blij dat je toch van het land hebt kunnen genieten, en het is ook mooi te merken dat je nieuwe plek als thuis begint aan te voelen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s