Winterslaap

Mijn blog gaat even in winterslaap.

De jaren die voorbij zijn waren heftig. Vaak had ik het gevoel dat er maar niets gebeurde, niets veranderde, niets op mijn pad kwam waardoor de dingen makkelijker zouden worden.

Op een dag sprak ik in de auto een bestelling uit. Eén aan het Universum. Baat het niet, dan schaadt het niet, dacht ik. Ik bestelde alles was ik nodig had en/of wou. Dezelfde week nog was Marinus er. Met hem kwam de mogelijkheid anders te gaan leven, minder te werken, uit de ratrace te stappen.

Met Marinus wandelde ik rond in een museum, we dronken koffie. De dag erop had ik belachelijk veel focus en energie. Ik besefte dat het lag aan het feit dat ik eindelijk weer eens tijd doorbreng met een andere volwassene waarmee ik volwassen dingen doe die niet bij werk horen. Dat het heilige moeten en ploeteren ophouden.

Ik schrijf dit stukje op zijn bank. De kinderen liggen boven te slapen. Ze zijn moe van heel de dag de gemeenschappelijke tuin achter zijn huis te spelen. Ik kookte soep op zijn prachtige fornuis en we belegden samen pizza die we in de grote oven schoven. Ik zit op de bank, in zijn huis, midden in de stad. Ik hoor enkel voetstappen, af en toe. Geen auto, geen vliegtuig. Straks komt hij thuis, maakt hij thee voor me en slapen we samen in zijn grote bed. Ik zal een t-shirt nemen om in te slapen uit zijn kast met t-shirts die me om één of andere reden allemaal ontroeren, want ze zijn zacht en mooi en liggen op nette stapeltjes.

Er is ook een maar. Alles krijgen wat je wou in één keer kan je volledig omver blazen. Toen we hier gisteren toe kwamen en we de kinderen in bed hadden gestopt, huilde ik op de bank omdat ik terug wou naar mijn eigen leven. Dat leven in dat rommelige huis ja, waar ik behoorlijk moet trekken om de eindjes aan elkaar te knopen. Dat leven waar de jongens en ik samen de family room delen. Dat leven dat van mij is, van ons. Alle verhoudingen zijn zo snel veranderd, en dat kleine jongetje van drie ligt nu alleen in een groot bed en liever nog dan naast Marinus, kruip ik naast dat kleine lijfje. Dat is eigen, dat is van mij. Liefst laadde ik de jongens gisteren weer in de auto, reed ik in één ruk terug en probeerde ik te vergeten. Dit alles, hier. Hem.

Alles krijgen wat je wil in één keer kan het mes op je keel zetten. Het puntje van dat mes doet pijn. Er moet nagedacht worden over levensgrote dingen. Ik moet dat even in stilte doen, zonder meningen, oordelen, tips, advies, maar dus ook zonder liefdevolle, en begripvolle woorden.

Mijn blog gaat in winterslaap. Ik hoop dat ik binnen een paar maanden terug ben, met blije berichten over een gewaagde sprong en vertrouwen.

 

P.s. Er staat al een post klaar voor 1 februari. Tot dan!

 

 

 

46 gedachtes over “Winterslaap

 1. Het is je gegund, lieve prinses. Neem alle tijd die je nodig hebt. Ondertussen houden wij ons hart warm voor jou in de koude winterdagen, en kijken al uit naar je post over enkele maanden. Tot dan! ❤

 2. Lieve prinses, ik lees dit en ben nog niet aan het eind maar wel in tranen…
  Twee jaar geleden ben ik hier toevallig terecht gekomen. Ik was direct aangetrokken door je stijl en inhoud. Al gauw begon ik te beseffen dat ik (ook) met een onwillige man samenleefde. Een paar maand later ontdekte ik heel veel onfraais en nog wat later was ik ook een alleenstaande mama. Ik heb zo vaak aan je gedacht. Ik keek altijd uit naar en genoot erg van je blogs.

  Ik ga je schrijfsels zo hard missen.

  Ik wens je het allerbeste.
  Hopelijk tot binnenkort. Ik blijf sowieso altijd iets van jouw ideeen en inzichten meedragen.
  Je bent een fantastische vrouw.
  😢

 3. Lieve prinses, ik lees je post en ben nog niet aan het eind maar wel al in tranen.
  Ongeveer twee jaar geleden belandde ik hier bij toeval. Ik was onmiddellijk erg geraakt door je stijl en inhoud.
  Al gauw begon ik te beseffen dat ik samenleefde met een onwillige man. Inzichten dankzij jouw posts. Wat later stootte ik thuis op heel veel onfraais, beleefde ik een nachtmerrie irl en nog wat later was ik ook een alleenstaande mama.
  Ik keek altijd uit naar je schrijfsels. Je inzichten die me zo vaak een aha gevoel gaven en me zo een minder eenzaam gevoel gaven.

  Ik ga je blogs zo hard missen.

  Ik wens je het allerbeste toe!
  Je bent een fantastische en heel inspirerende vrouw.

 4. Ik zal het missen om je blogs te lezen, maar gun je een rimpelloze start van een mooie nieuwe toekomst. Laat je niet afleiden, volg je gevoel, wees niet bang om je weer gelukkig te voelen, en hou je eigen leven als basis.

 5. Het klinkt hier allemaal zo herkenbaar…. het willen, het krijgen en dan weer die twijfel en nog het liefst van al terug naar de veilige cocon die je kent. Ook de wens om even geven adviezen, tips en goedbedoelde raad te krijgen begrijp ik zo hard.
  Neem gerust de tijd om tot jezelf te komen en uit te vissen of dit cadeau, een cadeau is dat je wil aannemen.
  Heel veel liefs.

 6. Zó jammer, om je niet meer te kunnen lezen met je heldere gedachten en rake visies…
  Zó goed, dat je even afstand neemt…
  Dit komt goed !!!
  Succes !

 7. Beslissingen komen vaak in kleine stapjes, dus het is goed dat je een langere periode neemt om te beslissen en te settelen. Ik wens je rust, zin, en de vrijheid van een leeg hoofd. En ik geef je een bedankje voor al wat je al schreef. Dankzij jouw blog kwam ik bovendien een keten van interessante, vrouwelijke, kwetsbare en bovenal echte blogs en verhalen los. Ook daar wil ik je voor bedanken.

  Veel liefs en een zoen.

 8. Ik wens je veel rust, energie, gelukzalige momenten. Een nieuwe fase is aangebroken. Hoe deze relatie ook uitdraait, je hebt het vorige hoofdstuk losgelaten.

 9. Pingback: Ook prinses heeft genoeg gezwegen | En ze leefden nog groen en gelukkig

 10. Pingback: Long days, short nights | En ze leefden nog groen en gelukkig

 11. Pingback: Het kikkererwtje | En ze leefden nog groen en gelukkig

 12. Pingback: The other side | En ze leefden nog groen en gelukkig

 13. Pingback: Bloedmaan | En ze leefden nog groen en gelukkig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s