Hoera voor… Collect & go!

‘Hoera-voor’ is een reeksje op mijn blog met survival-strategieën voor (single) moms. Het is heel erg not-me om dit soort blogs te schrijven. Lees het vooral niet als strategieën van de specialist, maar als toevalstreffers van de moeder-chaoot. En doe er je voordeel mee.

Euforie zit ‘m soms in kleine details.

Lees volgende scenario’s, gebaseerd op waargebeurde feiten:

(1) Het is zaterdagochtend, de winkel is loaded. Inwendig foeter je. Waarom ben je niet eerder komen winkelen? Dan realiseer je je: er was geen mogelijkheid. Heel de week gewerkt, gerend en gevlogen, dus zaterdagochtend it is. Kleine zoon zit in de kar, grote zoon wil er perse op staan. Dat stuurt erg onhandig en uiteraard laat hij zich drie keer vallen, zodat je per ongeluk tegen zijn benen rijdt en hij het op een heel luid jammeren zet. Als je geluk hebt, huilen kan immers ook. Krijsen is gelukkig zeldzaam. Intussen vraagt de kleine zoon elke rayon of hij mag stappen. Nee, dat mag niet. Vier handjes strekken zich uit naar elk ‘proevertje’ dat er is. Ze maken geen onderscheid tussen stukjes worst, een bekertje wijn of koeken. De eerste twee kan je nog net uit hun handen trekken (‘dit zijn dode dieren!!!’- ‘nee, domme moeke, dit is worst’ en ‘dit is voor grote mensen!’ – krijspartij). Uiteindelijk geef je toe en passeer je dan maar een aantal keer subtiel voorbij de tuckoekjesproevertjes. Maar later toch weer spijt, want ze hebben er dorst van gekregen en het is nogal moeilijk uit te leggen dat die drankjes in de kar eerst betaald moeten worden alvorens genuttigd. En dan… Alarm!!!!! Brand? Nee, plassen. Of erger. De wc in de Colruyt weet je al zijn en de beleefdheid toestemming te vragen om die te gebruiken is ook al overboord. Spurten, altijd, want beide zonen hebben een edgy alarm als het over dat soort dingen gaat. Zo, dat ging weer net goed. Je wist het zweet even van je voorhoofd en kan nog net het hand van de oudste uit de broodmachine trekken. Hij was op zoek naar korstjes. Aan de kassa voel je je niet lekker. Opgedraaid. Je probeert wat in te schatten hoe hoog de rekening zal zijn en houdt je vingers crossed dat er genoeg geld op je rekening zal staan. De kinderen hebben nog even ruzie over wie nu de extra korting kaart aan de meneer of mevrouw mag geven en er is nog wat onvrede omdat ze geen speelgoed hebben mogen kiezen, maar daarna gaat het vlotjes. Kinderen in auto, auto laden, naar huis rijden, kinderen uitladen, honderd keer op en neer naar de auto om de boodschappen uit te laden terwijl je natuurlijk ogen op je rug wenst om te kijken of de kinderen het pand niet verlaten via de openstaande voordeur, pizza in de oven als noodoplossing, want met winkelen ben je toch zo drie uur kwijt.

(2) Je agenda geeft je een herinnering. O ja, de winkel! Het is bijna twaalf uur, je bent thuis aan het werken. De kinderen zitten op school. Relax rijd je naar de winkel waar je de aparte ingang van de Collect & Go mag nemen. Er staat niemand, je bent zo aan de beurt. Een enorme winkelkar staat klaar en de twee mannen van de winkel zijn druk in de weer om ook de diepvriesproducten en de koelkastproducten toe te voegen. Alles zit netjes gesorteerd in bakken en staat al op een kar. Je krijgt ook een gratis productje, leuk. En de servicekost valt weg omdat je vijf pakken pasta hebt gekocht. Nice. Extra korting-kaart scannen, betalen (je weet ongeveer hoeveel het gaat zijn – geen stress), auto inladen, kar terugbrengen, grapje maken met de man van de winkel en klaar. Thuis alleen nog alles snel uitladen, een boterhammetje maken, en om één uur zit je alweer aan je bureau.

Als je eenmaal kennis gemaakt hebt met het tweede scenario, wil je niets anders meer. Enkele voordelen op een rijtje:

 • Je kan producten rustig vergelijken met alle info op het scherm. In de winkel kan dat in principe ook, maar met twee kinderen heb je soms de neiging gewoon om het even wat dat lijkt op wat je wou kopen in je karretje te gooien.
 • Je kan de extra korting kaart bewust inzetten.
 • Impulsaankopen (denk: chips en chocola) zijn te reguleren.
 • Je weet ongeveer wat je gaat uitgeven.
 • Je kan verschillende lijstjes opslaan in het programma waarbinnen je bestelt, bijvoorbeeld het lijstje ‘maandelijks’, ‘wekelijks’ en ‘extraatjes’. Vooral mijn maandelijkse lijst is handig omdat ik probeer één keer naar de Colruyt te gaan en verder via het voedselteam te kopen. Al mijn vaste producten staan er in en ik heb een lijstje voor mezelf van de categorieën die ik dan moet aanvullen, waardoor ik heel snel kan ‘winkelen’. Op dat lijstje staat ook mijn paswoord en mijn gebruikersnaam, zodat ik alle info bij de hand heb.

Nadelen? Sommige producten zoals fopspenen en nylon kousen zitten niet in Collect en go, daar moet je dan even de winkel voor door. Dat is toch nog dubbel werk dan.

Maar dat weegt niet op tegen de voordelen. Wij zijn fan. Hoera voor Collect & go!

 

Advertenties

12 gedachtes over “Hoera voor… Collect & go!

 1. Ik vind het geweldig dat dit bestaat! Zelf gebruiken we dit niet, maar als koppel zonder kinderen is de nood ook minder hoog. Betaal je eigenlijk veel servicekosten of valt dat mee?

  • 5,5 euro. Maar je vindt wel vaker kortingsbonnen. Of als je efficiënt shopt kan je de service gratis krijgen met wisselende acties (bv vier producten van alpro kopen).

 2. Voor een heel aantal zaken zou ik het ook durven overwegen, maar voor mijn verse groenten en fruit (die hier een heel groot deel van de wekelijkse inkopen uitmaken) kies ik graag zelf in de winkel. Dus tot dan trotseer ik de winkel op zaterdagochtend nog. Met dat verschil dat mijn dochter dit (nog steeds) een avontuur vindt 🙂

 3. Een gemak toen wij met het werk op weekend gingen met 25 pubers 🙂 Al ben ik er wel een aantal keer in geslaagd om 10 kilo appels te bestellen i.p.v. 10 appels. Appeltaart, appelmoes … het scherpt wel de creativiteit aan.

  • Je moet idd soms opletten met de prijs. Want je geniet nooit van de tijdelijke rode prijzen in de winkel. Ik koop een duurder merk toiletpapier omdat het toilet anders verstopt raakt. Ik koop meestal een grote hoeveelheid als dat papier in rode prijs staat door een promotie van een andere winkel. Bij Collect and Go is die prijs dan niet doorgerekend.

 4. Topformule! Delhaize heeft ook zo’n service. Ik vind hun website iets gebruiksvriendelijker en ze doen heel vaak promo’s. Delhaize heeft de naam duur te zijn, maar ik geef door het zoeken naar promo’s niet meer uit dan bij Colruyt. Het proberen waard! (En nee, ik bezit geen aandelen van Ahold 🙂 )

 5. http://www.standaard.be/cnt/dmf20160617_02343899
  Ik zet sindsdien geen voet meer binnen bij Colruyt. Voel me opgelicht, bedrogen, geschokt door deze praktijk. Soms is het dus werkelijk tot 30% duurder in vergelijking met dezelfde aankopen in de winkel zelf. Ik vind dit verwerpelijk want is TOTAAL niet duidelijk voor de consument. Als ik meer wil betalen voor de service, dan is dat mijn keuze, maar ik viel destijds dus van mijn stoel. Sindsdien GEEN VOET meer binnengezet bij colruyt. Ik wilde dit toch even delen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s