Crisisloze kindertijd met … Evert-Jan!

Crisisloze kindertijd is een reeksje van blogs over dingen die mijn kinderen leuk vinden. Een garantie op een crisisloze tijd met de kids! 

Boekjes doen het hier altijd reuze goed. We hebben een mooie collectie, bestaande uit zelf gekochte, maar ook veel gekregen boekjes en vondsten uit de kringloop. Eerlijkgezegd laat ik sommige boekjes subtiel verdwijnen. Sommige boekjes zijn niet leuk. Sommige boekjes zijn stom. Sommige boekjes heb ik al duizend keer gelezen. Sommige boekjes vind ik saai. Sommige boekjes verdienen het om geadopteerd te worden door andere kindjes.

De beste boekjes zijn de boekjes die ook leuk zijn om voor te lezen. Boekjes die grappig zijn, ontroerend. Boekjes waar voor volwassenen knipoogjes in zitten. Boekjes waarvan ik dan HOOP dat mijn kinderen ze gaan kiezen voor het dagelijkse voorleesmoment.

Zo’n boekje is Evert-jan: een poepvlieg met smetvrees. Het is hilarisch, het is vlot geschreven, het is grappig, verrassend, de tekeningen zijn goed. Het verveelt nooit.

In mijn meer creatieve momenten maak ik het voorleesmoment interactief. Dan moeten de kinderen zoemen elke keer als de vliegenfamilie vliegt, of dan wassen we samen onze handjes op een vliegenmanier als Evert-Jan in de picture is. (Ok, dit klinkt onnozel, maar mijn kinderen zijn dan wildenthousiast – iets dat je trouwens ook niet altijd moet willen in het bedritueel).

Crisisloze kindertijd met Evert-Jan. Een aanrader!

 

 

5 gedachtes over “Crisisloze kindertijd met … Evert-Jan!

  1. Wat goed!
    Is geweldig, hoe je die voorleesmomenten interactief maakt!
    By the way, ik heb ook al boekjes laten verdwijnen…

    Momenteel grote pret met Pluk van de Petteflet -Annie M G Schmidt is voor altijd 🙂

  2. Oja hier mag ik altijd hetzelfde lezen… Ik heb eens mogen wisselen naar een ander verhaal, ben er ook al lang mee bezig… Ik hou er van (als ik er zin voor heb) om voor te lezen met ‘stemmetjes’, dat vind ze super.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s