Hoera voor … het verspakket van Albert Heijn!

‘Hoera-voor’ is een reeksje op mijn blog met survival-strategieën voor (single) moms. Het is heel erg not-me om dit soort blogs te schrijven. Lees het vooral niet als strategieën van de specialist, maar als toevalstreffers van de moeder-chaoot. En doe er je voordeel mee.

Ik heb er al eens over geschreven, namelijk hier, maar het verspakket van Albert Heijn kan niet voldoende bewierookt worden. Niet alleen is het pakket, vooral verkrijgbaar in de Nederlandse filialen, in mindere mate ook in België, gepimpt zonder in prijs toe te nemen, maar ook zijn er weer wat nieuwe opties bij gekomen.

Gepimpt? Aanvankelijk ging het om een ‘vers kookpakket’, in een plastieken bakje. Intussen is het wat luxer geworden, in een kartonnen bakje, wat breder. Jammer genoeg nog steeds met plastiek ingepakt. Op de kartonnen wikkel staat het eenvoudige recept, dat hoef je niet meer (een beetje vochtig) van onder de groenten te halen.

Er zijn ook wat nieuwe opties, zoals de Turkse groentekebab en  het pompoensoeppakket.

De instructies zijn altijd simpel, de prijs tot dusver altijd onder de vijf euro. En mijn kinderen lusten het meestal.

Je hangt niet vast aan een wekelijks bezorgde box en je kiest en beslist gewoon in de winkel.

Ik vind het zelf een pak makkelijker om te kiezen voor een gerecht dan voor ingrediënten waar ik dan een gerecht mee moet zien te maken. Het winkelt dus erg snel, weinig keuzestress, geen zoektocht naar ingrediënten. Nog een mooi voordeel is dat de portie meestal veel te groot is voor ons drietjes, ook al staat er op het pakket dat je er met vier van kan eten. Dat betekent dat als ik één keer twee pakketten kook, ik meestal eten heb voor dagen. Bijvoorbeeld de tomatensoep en de Italiaanse lasagna staan vandaag in veelvoud in mijn koelkast (drie porties van beiden voor ons drietjes). Dat je het op voorhand kan voorbereiden, is ook fijn. Voor na de volgende zwemles staat er looksaus in de koelkast, een tomatensalsa en een bakje vol geroosterde groenten. Thuiskomen, pittabroodjes warmen en quornblokjes bakken, en we zijn weer gesteld.

Nog meer variatie is dus welkom, liefst vegetarisch (al zit er geen vlees bij en kan je dus elk gerecht een vegetarische draai geven – bij de soepen zit wel vleesbouillon, jammer!). Wij zijn fan! Hoera voor het verspakket van Albert Heijn!

12 gedachtes over “Hoera voor … het verspakket van Albert Heijn!

  1. Grappig. Zo als jij het beschrijft klinkt het echt fantastisch, terwijl ik van de week nog dacht ‘wie koopt dat nu?’. De wereldvreemdheid van een kookboekenverslaafde blijkt maar weer.

    • Oeps, deze reactie moest dus onder de blog van Eva. Sorry! Je hebt me wel benieuwd gemaakt naar dat verspakket, maar ik kom eigenlijk nooit in AH.

  2. Pingback: Verspakketten uitkomst voor drukke bestaan – Trends & Brands Blok-C 2016-2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s