Over bijzondere post, een opgewekte multitasker en een onverwachte betaling

Het ging de week van de lege portemonnee worden. Er stond exact nog € 8,67 op mijn rekening met nog 7 dagen te gaan tot het volgende loon.

Ik was moe. Niet zomaar moe, maar echt diep diep uitgeput. Van het soort moe waar je wilskracht niet meer tegenop kan. Gewoon eindeloos moe. Weten dat de was al twee dagen in de machine zit en het fysiek gewoon niet kunnen opbrengen om die op te hangen. Weten dat de baas een antwoord verwacht op zijn mail en met de allerbeste wil van de wereld de pc niet meer op kunnen zetten. Wanhopig wat vitaminepillen nemen, wat ijzer, koffie en een pepdrankje en dan nog gewoon in een diepe diepe slaap vallen.

En ik moest naar de belastingen omdat ik een heel complexe belastingsaangifte heb met buitenlandse inkomsten en werkend als zelfstandige in bijberoep. Ik ging er vanuit dat het niet van de poes zou zijn met die inkomsten in bijberoep die ik had opgesoepeerd aan mijn advocate en de experte van de rechtszaak, in plaats van netjes de helft opzij te zetten voor de belastingen. Ik was met een inhaalspaarplan begonnen, maar dat vorderde maar langzaam.

En toen, toen viel het bij de belastingen reuze mee. Ik mocht met een opgewekte multitasker alles uitvogelen en er valt nog een fiks bedrag bij te betalen, maar minder fiks dan ik had gedacht (forfaitaire bedragen, I love them!).

Onderweg naar huis leek het alsof er een pak van mijn hart gedonderd was. Ik was ZO opgelucht en stopte dan maar bij de bakker voor een mokkagebakje. (De logica zelve, toch?).

Thuis viste ik een grote enveloppe uit de brievenbus. ‘Blij dat je bij ons blijft‘, stond er op het begeleidende briefje van mijn… vast contract!
(Jihaa, jihaa, jihaa!)

En toen keek ik op mijn rekening om de app van de bank te testen, waar bleek dat ik een betaling had gekregen van een opdrachtgever. Een betaling waar ik nog eens achteraan moest maar er even geen zin in had.
Aaaaaaah! We kunnen ‘gewoon’ naar de supermarkt (maar de energieleverancier zal nog even moeten wachten).

Soms zit het reuze mee. Absurd hoe dat instant mijn energie-level doet pieken. Moet je niet vragen hoe enorm zorgen en stress door kunnen wegen…

 

 

 

13 gedachtes over “Over bijzondere post, een opgewekte multitasker en een onverwachte betaling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s