Prinses heeft coole lezers en vult zelf ook haar vriendenboekje in

Benieuwd
Het was een beetje een atypische post voor mijn doen, het vriendenboekje. Ik ben altijd al een beetje nieuwsgierig naar wie hier komt lezen, wat voor ‘leven’ daar achter zit, of dezelfde lezers blijven hangen, of het eerder een komen en gaan is of beiden…  Maar ik weet niet goed wat ik verwachtte van de reacties op de vraag om een aantal persoonlijke dingen te delen in de reacties.

Wow
En wow :)! Bij elke reactie, via e-mail of in de blog zelf, dacht ik: ‘wat een cool iemand! Die zou ik ook wel in het dagelijkse leven willen kennen’.

Heel leuk om te lezen wat voor verschillen er zijn tussen de lezers, wat achtergrond, thuissituatie, dromen, banen, … betreft. En zo’n originele dingen die er bij zitten! Allemaal erg veel dank om me (en elkaar) dit inkijkje te geven!

Lezers die mijn vriendenboekje nog niet hebben ingevuld, kunnen dit natuurlijk alsnog doen.

Prinses bekent lievelingskleur
En ja, ook ik zal antwoorden op de vragen die ik gesteld heb :)…

-1- Ik ben op dit moment 31 jaar oud.
-2- Ik woon in de buurt van Leuven, België.
-3- In het dagelijks leven doe ik wetenschappelijk werk en werk als adviseur.
-4- Ik leef met mijn zonen. De kleuter is vijf, de peuter wordt twee.
-5- Ik ben deze blog gestart toen mijn partner weg ging. Je verhaal vertellen is belangrijk, ontdekte ik. Het delen ook. Daarover schreef ik ooit dit.
-6- Hobby’s? Ik vind het eigenlijk zo een onnozel woord. Toe dan. Ik lees wel eens een boek (maar moet dat weer wat opdrijven…) en ik ben de laatste tijd nogal into yoga.

yoga
-7- Bijzonderheden? Nee, niet direct. Of wel: ik kan sinds deze week op mijn hoofd staan en ben daar absurd trots op. Lach maar.
-8- Ooh, de lievelingsdingen. Keuzestress! Kleur = dieprood. Dier = fluffy konijntjes kan ik nog net aan. Film. Naar ‘Alles is Familie’ kijk ik soms opnieuw, omdat dat zo een nuchtere en grappige film is waarna ik altijd wat beter met mijn voeten op de grond sta. Ik hield zelf meer van films als ‘Il y a longtemps que je t’aime’; ‘Todo sobre mi madre’, ‘Un long dimanche de fiancailles’ en ‘La meglio Gioventu’, maar de laatste tijd kan ik noch de concentratie opbrengen voor films, noch de weerbaarheid om de sérieux een beetje van onder mijn vel te houden. Voor boeken geldt hetzelfde. ‘Het verslag van Brodeck’ van Claudel staat met stip op één, maar ik kan de laatste tijd weinig aan wat lezen betreft, zowel wat thematiek als concentratie betreft.
-9- Wat ik later wil worden heeft me eigenlijk wel aan het denken gezet. Durf ik het opschrijven? En wolfsvrouw (*) met partner een heel stel kinderen, die bevlogen passioneel werkt voor de baas én voor haar eigen bedrijfje, diep geniet van het leven (en zich dus niet als een soort vermoeide schoteldoek voortsleept) en er in slaagt soms een verschil te maken voor anderen zoals anderen dat nu voor mij doen. En die een cool gezin heeft waarin de dingen anders gaan dan doorsnee. Geen tabletverslaafde kinderen, maar kinderen die mee de hort op gaan, het bos in. Gesprekken voeren. Samen wat doen voor anderen. Die dingen. En uiteraard heeft de wolfsvrouw die ik word geen financiële zorgen, altijd genoeg energie en ze weegt ook een zestal kilo minder dan ik nu. Ondanks die extra kinderen, ja. Op korte termijn moet ik daarvoor van mezelf me beter organiseren, mijn eigen bedrijfje uitbouwen en een groot project dat ik al een tijdje meedraag, waarover misschien ooit meer, uitbouwen. Op dieet en een partner vinden. Iemand ééntje op overschot?

(*) Ik was een beetje in de auto aan het nadenken over dit toekomstperspectief en toen werd ik ingehaald door een wagen met een enorm grote afbeelding van een wolf achteraan. Leuk, die knipoogjes van het universum.

19 gedachtes over “Prinses heeft coole lezers en vult zelf ook haar vriendenboekje in

 1. Die eerste minuten van up zorgen dan ook sowieso voor tranen, zo recht naar je hart gaan die!
  Prinses, ik zag voor het eerst echte wolven 😀 zo’n super dieren zeg! Maar natuurlijk deed mijn hart meteen ook wat moeilijk (anders zou het mijn hart niet zijn) omdat ze in een zoo, hoe je het ook draait, toch opgesloten zaten in een grote kooi. Het herinnerde me eraan dat ik ze ooit “in het echt” wil zien. Wolven en het noorderlicht, mijn twee grootste dromen…
  Merci om ons een blik te gunnen in jouw boekje.

 2. Cool! Jep, met op je hoofd te kunnen staan, win je heel wat aanzien! Ik zag het vorige week nog iemand doen in de yogales. Ik keek er vol bewondering naar en bedacht me toen dat ik een feestje geef als ik dat ook kan. Ik denk dat je daar héél veel voor moet oefenen. It’s all about control! Dus Prinses, een welverdiende pluim!
  En wat een fantastisch mooie knipoog kreeg je van het universum! 😉

 3. La Meglio Gioventù, dat was huilen! Zelden heeft een serie met fictieve personages me zo aangegrepen. En in dat mooie Italiaans… Die zin/tijd om films te kijken en boeken te lezen komt wel terug, hoor. Zeker weten. Mooie toekomstdromen, trouwens. Ik wens je toe dat ze waarheid worden! Je bent nog jong, alles is nog mogelijk 🙂

 4. Ik ben nieuwsgierig naar je groot project!

  En ik heb hetzelfde als jij met films. Ik keek niet liever dan naar die films uit je lijstje, en sociale drama’s (Ken Loach, Mike Leigh, …), Kieslowski, Dogma 95films, … maar sinds een kleine 10 jaar is dat veranderd. Laatste jaren kijken we o.a. graag naar series. Alles is familie kende ik trouwens nog niet, die gaat op mijn biblijstje.

 5. Cool, dat je op je hoofd kunt staan. Ik weet nog dat ik het door jou geposte filmpje voor het eerst zag en dacht: hé, wellicht kan ik het ook, ooit. Had toen het plan om haar opbouw eens te gaan volgen, met name het trainen van de armspieren….. Weer uit de kast halen, dat plan.

  En mag ik je vriendelijk vragen om die 6 kilo gewoon te laten waar ze zijn en er voorlopig vrede mee te sluiten? Zolang het er niet meer worden, lijkt me dat ze helemaal geen kwaad kunnen. Tenzij je er fysiek last van hebt natuurlijk. Of als het idee van afvallen je helpt om niet de hele reep chocolade te eten bij zoete trek. 😉

  • Ik ben meer het type van één zak kleine kitkatjes kopen en dan denken dat ik dus 10 dagen op rij ééntje bij de koffie mag, en ’s avonds een lege zak kleine kitkatjes hebben. Bleef het maar bij het opeten van een hele reep chocolade :). Er moet eens een rem op :).

   • Ik heb gelezen dat er twee typen mensen zijn: mensen die zo’n zak kitkatjes echt dag voor dag leeg kunnen eten en mensen die voor alles of niets gaan.

    Als je tot de tweede soort hoort (en zo leest het), dan zit er maar één ding op: elke dag een klein reepje chocolade kopen. En dat dan dus ook helemaal mogen opeten 😉 O ja, je zou dan ook nog pas weer na zoveel dagen als er kitkatjes waren weer een nieuwe zak kunnen kopen 😉

    Maar de belangrijkste vraag: worden die 6 kilo er meer? Zo nee, dan sport/stress je de overige chocolade er blijkbaar weer af. En kom ik terug bij: sluit er voor nu vrede mee.

 6. Ik heb je vriendenboekje nog niet ingevuld, eerder bewust. Ik ben saai en oog conservatief, weinig te vertellen. Diep vanbinnen schuilt er zeker een wolfsvrouw in mij maar ik heb de indruk dat niemand dat stuk wil zien, integendeel.
  Ik neem me alleszins voor om van onze nieuwe thuis een huis met een hart, een ziel en mooie waarden te maken. Waar we babbelen en knuffelen en in elkaars ogen kijken ipv naar tabletten, smartphones en tv’s.

  De films die je opnoemt, zijn ook mijn type films. Maar sinds ik mama geworden ben, heb ik het er moeilijk mee. Todo sobre mi madre is echt mijn topper !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s