Vriendenboekje

Liese bracht me op het idee met deze post. Wat zou het leuk zijn eens te kijken wie jullie zijn.

Voor mij past het niet in een soort blogplan, om bijvoorbeeld mijn verhalen beter te richten op de lezers ofzo. Ik blog planloos en spontaan. Ik vertel de verhalen van ons leven en de ontwikkelingen die we hier doormaken, en ik geniet van jullie commentaar, feedback, … Eigenlijk is mijn blog gewoon een beetje een soap, maar dan iets saaier dan ‘Thuis’ en iets authentieker dan ‘Familie’.

Ooit vergeleek ik het bloggen met een soort biechtstoel. Je vertelt je verhaal opener en bloter dan je het zou doen in real life, want er hangt een soort gordijntje tussen jezelf en de lezer, waardoor het makkelijker is ‘echt’ te vertellen hoe het gaat, wat je denkt, wat er leeft.

Intussen zijn er al verschillende mensen achter het gordijntje komen piepen. Via de soepactie bijvoorbeeld. Met een aantal lezers ben ik beginnen mailen* en zijn er wat ontmoetingen gevolgd. Bijzonder & verrijkend!

(*) Er zijn veel mailtjes onbeantwoord gebleven van mijn kant. Dat is geen desinteresse, maar de wens er niet vlug-vlug maar degelijk op in te gaan. En vervolgens is er een gebrek aan tijd…

Maar nu lijkt het me dus erg leuk te weten wie jullie zijn. Ik dacht meteen aan de vriendenboekjes van ooit, die we tot in den treure hebben ingevuld. Wil je in de comments mijn vriendenboekje invullen? 🙂

 1. Hoe oud ben je?
 2. Waar woon je?
 3. Wat doe je in het dagelijks leven?
 4. Met wie leef je? (Partner, kinderen, …)
 5. Hoe ben je op deze blog terecht gekomen en wat zoek/vind je hier?
 6. Wat zijn je hobby’s?
 7. Heb je bijzonderheden te delen?
 8. Wat is je lievelingskleur, lievelingsdier, lievelingsfilm, lievelingsboek?
 9. (en dan de goede oude…) Wat wil je later worden?  🙂

Benieuwd :).

53 gedachtes over “Vriendenboekje

 1. 1.Hoe oud ben je? binnen een kleine tijd: 33
  2.Waar woon je? Westhoek tussen de obussen en de oorlogsgraven
  3.Wat doe je in het dagelijks leven? begeleidster bij jongeren met een verstandelijke beperking
  4.Met wie leef je? (Partner, kinderen, …) ik leef met mijn echtgenoot en twee zonen Ilja (4) en Linus (4 maand)
  5.Hoe ben je op deze blog terecht gekomen en wat zoek/vind je hier? ik ben hier terechtgekomen door je comments op mijn blog en ik vind hier….geweldige teksten over soms heel moeilijke situaties….eerlijkheid.
  6.Wat zijn je hobby’s? bloggen, lopen, lezen, lurken
  7.Heb je bijzonderheden te delen? niet speciaal 🙂
  8.Wat is je lievelingskleur, lievelingsdier, lievelingsfilm, lievelingsboek? kleur: rood en blauw, dier: kat!, film: geen filmliefhebber maar als ik één moet noemen: pulp fiction, boek: te moeilijk! te moeilijk!
  9.(en dan de goede oude…) Wat wil je later worden? 🙂 een meer verrijkte versie van mezelf

 2. Ik zal er eens aan beginnen zie.
  1.Hoe oud ben je? 29 jaar, op 13/09 word ik 30.
  2.Waar woon je? In Aalst, een gezellige stad in Oost-Vlaanderen.
  3.Wat doe je in het dagelijks leven? Werken. Als administratief medewerker.
  4.Met wie leef je? (Partner, kinderen, …) Met Het Ventje en twee zoontjes.
  5.Hoe ben je op deze blog terecht gekomen en wat zoek/vind je hier? Geen idee meer hoe ik hier ben terechtgekomen! En wat ik zoek? niks speciaals. Ik lees gewoon alles wat je schrijft graag.
  6.Wat zijn je hobby’s? Bloggen, studeren, lezen, met de kids bezig zijn. Huishouden doen valt daar niet onder zeker?
  7.Heb je bijzonderheden te delen? Neen, niet echt. Je kan alles op mijn blog vinden. 😉
  8.Wat is je lievelingskleur, lievelingsdier, lievelingsfilm, lievelingsboek? Lievelingskleur: ik was me daarnet die vraag ook aan het stellen en moet vaststellen dat ik het eigenlijk niet weet. Lievelingsdier: geef mij maar een kat! Lievelingsfilm: ik weet het niet. Ik denk alles waar Sandra Bullock in meespeelt. Lievelingsboek: ik lees te graag om er één uit te kiezen. Ik kan ook moeilijk zeggen dat ik dat boek wil herlezen, maar daarom vond ik het niet slecht. Ik kan hier (weeral) niet op antwoorden.
  9.(en dan de goede oude…) Wat wil je later worden? Juffrouw! Maar dan in het middelbaar. Vandaar die studies die ik aan het volgen ben.
  En jij? Jij gaat deze vragen zelf toch ook invullen zeker?

 3. 1. 32 (nog maar net en er duidelijk nog niet aan gewend, my god liese: ik heb gelogen op jouw blog!!!)
  2. gent
  3. lesgeven
  4. het lief, het petoetje, de kat
  5. ik denk via de comments op tales from the crib of inkelspielchen. ik kom voor de eerlijke verhalen (some very sad, some happy), de tips over de chaos die het leven heet organiseren en het gevoel dat ik ondertussen deel van het meubilair ben 🙂
  6. ventjes tekenen, documentaires kijken en lange saaie boeken lezen 🙂
  7.ik heb de toy story trilogie al honderd keer gezien of zo
  8. pauwblauw, schaap, lost in translation, the quincunx van charles paliser
  9. rustig 🙂

 4. 1. 31
  2. Nu bij Dublin, daarvoor bij Gent
  3. Pogingen tot huismoeder zijn omdat de schooluren hier te kort zijn voor een job, soms slagen, soms falen in die pogingen. Daarvoor was ik tussen dat thuis zorgen door ook studiebegeleider voor burgies en archies in spe.
  4. Manlief, sproeteltje en hupsje
  5. Ik ben hier terechtgekomen via reacties op andere blogs en blijven plakken door de eerlijkheid waarmee je schrijft
  6. Lezen, schrijven, rekenen, prutsen (soms noem ik dat ook naaien of tekenen, maar feitelijk is het gewoon prutsen en me ermee amuseren)
  7. Afgaan met een glimlach, ik denk dat dat veel van mijn sociale interacties het best omschrijft 😉
  8. Bliksem blauw en paars, een poes (damn you, kattenallergie!), tekenfilms, en zoals liese hierboven zei, één boek kiezen is veel te moeilijk!
  9. Wijzer dan nu

 5. 1. Hoe oud ben je? – 30
  2. Waar woon je? Bogotá, Colombia
  3. Wat doe je in het dagelijks leven? – Ik ben wetenschappelijk onderzoeker en werk in het Nationaal Kankerinstituut van Colombia
  4. Met wie leef je? (Partner, kinderen, …) – Met mijn vriend
  5. Hoe ben je op deze blog terecht gekomen en wat zoek/vind je hier? – Volgens mij heb ik je gevonden via andere blogs. Je sprak me aan omdat je eerlijk én leuk schrijft. Ik zoek niet bepaald iets, maar vind zonder te zoeken toch heel interessante artikelen die me aan het denken (en soms doen) zetten.
  6. Wat zijn je hobby’s? – Sporten, reizen, lezen, schrijven, fotograferen, leuke dingen doen met mijn vriend, bakken
  7. Heb je bijzonderheden te delen? – Ik kan er nu niet opkomen haha. Ik voel me heel blij 🙂
  8. Wat is je lievelingskleur, lievelingsdier, lievelingsfilm, lievelingsboek? – Kleur: paars en (donker) blauw; dier: goede vraag, ik houd van veel dieren. Misschien katten en tijgers. Ik vind orka´s ook heel mooie en bijzondere dieren.
  9. (en dan de goede oude…) Wat wil je later worden? 🙂 – Tja haha. Nog gelukkiger, wijzer en hoger in mijn werk.

 6. Hoe oud ben je? 41 jaar
  Waar woon je? Vlakbij een grote stad in Nederland en tevens niet al te ver van zee.
  Wat doe je in het dagelijks leven? Op dit moment zoeken naar mezelf, evenals naar de lol in het leven en uiteindelijk ook naar nieuw werk.
  Met wie leef je? Mezelf, vier planten en de insecten die mijn huis insluipen, kruipen of vliegen en die ik nog niet heb gezien of niet weet te vangen.
  Hoe ben je op deze blog terecht gekomen en wat zoek/vind je hier? Geen idee meer hoe ik hier kwam. Wat ik zoek is de eerlijkheid en het schrijftalent en het vermogen tot groei en tot het zien van lichtpuntjes. En dat vind ik ook allemaal 🙂
  Wat zijn je hobby’s? Zingen, dansen, lezen, mensen.
  Heb je bijzonderheden te delen? Lang aan buikdansen gedaan. Zing nu opera-aria’s. Ben 30 centimeter korter dan mijn partner.
  Wat is je lievelingskleur, lievelingsdier, lievelingsfilm, lievelingsboek? Oei. Kleur wisselt nogal eens, nu zeg ik korenbloemenblauw. Dier wisselt ook, flamingo’s scoren hoog de laatste tijd. 🙂 Film…. In het kader van die gezochte lol in het leven: op dit moment iets met Minions erin. Lievelingsboek……… Lighthousekeeping van Jeannette Winterson is in ieder geval een aanrader en een herlezer.
  (en dan de goede oude…) Wat wil je later worden? 🙂 Zo’n lieve zachte vrouw met een stalen kern voor waar het om de écht belangrijke dingen gaat.

 7. Hoe oud ben je? 30
  Waar woon je? In Antwerpen
  Wat doe je in het dagelijkse leven? Mijn dagelijkse leven is al enkele maanden heel ver weg van me, maar in normale tijden is mijn beroep boeken maken. Ik maak niet altijd de meest toekomstgerichte keuzes. 
  Met wie leef je? (Partner, kinderen, …) met man, peuterdochter en babyzoon
  Hoe ben je op deze blog terecht gekomen en wat zoek/vind je hier? Daar moest ik even over nadenken, maar ik weet het weer! Ik vond je in de comments onder het stuk van Ilse Ceulemans over quality time op Charlie Mag en was nogal aangedaan van je perspectief als alleenstaande moeder. Ik heb op een avond je hele blog gelezen. Je schrijft zo open en kwetsbaar en over moeilijke dingen, maar niet alleen dat: je schrijft zo prachtig! Sindsdien ben je een van mijn favoriete blogs. Ik ben vereerd dat ik getuige mocht zijn hoe je uit een diep dal klauterde en er nu sterker dan ooit staat. Ik denk dat veel mensen troost uit je verhaal kunnen halen.
  Wat zijn je hobby’s? Lezen. Schrijven. 
  Heb je bijzonderheden te delen? Dat ik dit ideetje van je ga pikken, want ik ben ook benieuwd naar wie mij leest en vind dit een uitstekende manier om dat te weten te komen.
  Wat is je lievelingskleur, lievelingsdier, lievelingsfilm, lievelingsboek? Blauw. Zeehond. Geen lievelingsfilm wel veel lievelingsboeken. Als ik er twee moet kiezen: Matilda van Roald Dahl en Zomer te Ter-Muren van Louis Paul Boon. 
  (en dan de goede oude…)
  Wat wil je later worden?  🙂 Jij hebt het natuurlijk voor elkaar want jij bent al prinses. Ik weet het nog niet goed. Wat is de deadline?

 8. Hoe oud ben je? 33
  * Waar woon je? Midden-West-Vlaanderen
  * Wat doe je in het dagelijks leven? Procesanalist/ projectmedewerker bij Colruyt Group
  * Met wie leef je? Zoon van 5 jaar, 1 hond en 2 katten
  * Hoe ben je op deze blog terecht gekomen en wat zoek/vind je hier? Dat zijn 3 vragen ineens
  – Ik ben hier terecht gekomen, zoekend naar een blog (verhalen) gelijkend op dat van mij…
  – Ik zoch ‘andere’ verhalen, vaak las ik op blogs over ‘happy’ families. En aangezien schrijven niet aan mij besteed is, zocht ik minder happy verhalen (excuses om het zo te verwoorden…).
  – Ik vind hier geruststelling, dat ik niet de enige ben die dit meemaakt, die zoekt/faalt/slaagt, keuzes moet maken,…
  * Wat zijn je hobby’s? Tussen het werken en het geregel door, probeer ik regelmatig te gaan lopen / wandelen. Voorts muziek luisten (keihard in de auto)
  * Heb je bijzonderheden te delen? Ik rij ’s morgens een uur naar het werk, en ik kan daar enorm van genieten. De kalmte, geen kleutervragen, geen hondengejank,…
  * Wat is je lievelingskleur (varieert van geel naar blauw), lievelingsdier (allemaal zolang ze klein, schattig en pluizig zijn), lievelingsfilm (grote fan van de brainless-vrouwenseries zoals grey’s anatomy – films duren te lang) en lievelingsboek (alles van J. Irving)
  * Wat wil je later worden? Volwassen 🙂

 9. Hoe oud ben je? 25 jaar
  Waar woon je? Gent
  Wat doe je in het dagelijks leven? Ik werk in een boekhandel en studeer Afrikanistiek.
  Met wie leef je? Ik woon samen met mijn vriend.
  Hoe ben je op deze blog terecht gekomen en wat zoek/vind je hier? Ik ben hier toevallig terecht gekomen toen ik het allemaal niet goed meer zag zitten. Ondertussen is dit gelukkig het geval niet meer, maar ik blijf verdervlezen omdat je verhaal me raakt en omdat ik elke keer weer besef dat ik de dingen meer in perspectief moet zien.
  Wat zijn je hobby’s? Lezen, Amnesty International, alles wat met Afrika heeft te maken…
  Heb je bijzonderheden te delen? Geen idee
  Wat is je lievelingskleur, lievelingsdier, lievelingsfilm, lievelingsboek? Groen, goudvis, 500 days of summer, Ik kan alles van Chimamanda Ngozi Adichie aanraden
  (en dan de goede oude…) Wat wil je later worden? Mama en Grote Meren-experte in Afrika

 10. Hoe oud ben je? Bijna 42 maakt me een oude blogster
  Waar woon je? Nabij het grote shoppingcenter
  Wat doe je in het dagelijks leven? Bezigheidstherapeute in het Paradijs
  Met wie leef je? (Partner, kinderen, …) Ik heb een lief een zoon en een bonuszoon
  Hoe ben je op deze blog terecht gekomen en wat zoek/vind je hier? Ik denk via via en ik word hier regelmatig met mijn neus op de feiten gedrukt hoe goed we het hebben en dat pubers niet makkelijk is maar toch makkelijker dan kleine kids en dat ik mijn pollen mag kussen dat ik er niet alleen voorsta!
  Wat zijn je hobby’s? Sporten, bloggen, genieten met mijn lief
  Heb je bijzonderheden te delen? Ik kreeg de stempel introvert excentriek en het past perfect bij me.
  Wat is je lievelingskleur, lievelingsdier, lievelingsfilm, lievelingsboek? Kleur: aardetinten ( boring), dier: kat, film: komt een vrouw bij de dokter boek: de franse tuinman
  (en dan de goede oude…) Wat wil je later worden? 🙂 gezond oud 🙂

 11. Hoe oud ben je? 31
  Waar woon je? In het noorden van Antwerpen
  Wat doe je in het dagelijks leven? Op dit moment ga ik elk moment starten met poetsen via dienstencheques.
  Met wie leef je? (Partner, kinderen, …) Ik woon wegens omstandigheden nog bij mijn ouders. Maar hopelijk komt daar volgend jaar verandering in en ga ik dan samenwonen met mijn vriend en zijn dochter van 4.
  Hoe ben je op deze blog terecht gekomen en wat zoek/vind je hier? Volgens mij doordat Lilith van Tales from the crib een blogpost heeft geschreven over hoe ze werkt.
  Wat zijn je hobby’s? Lezen, zingen, muziek luisteren, een concertje meepikken, culturele uitstapjes, een film kijken,…
  Heb je bijzonderheden te delen? Ik vind jou een topmadam en heb heel veel respect voor hoe jij uit een rotperiode probeert te geraken. Ik ben er van overtuigd dat met jouw ingesteldheid er zeker terug toptijden in het vooruitzicht liggen.
  Wat is je lievelingskleur, lievelingsdier, lievelingsfilm, lievelingsboek? Lievelingskleur: rood. Lievelingsdier: kat. Lievelingsfilm: Le fabuleux destin d’Amélie Poulain of Sense and Sensibility. Lievelingsboek: Lelieblank, scharlaken rood van Michel Faber.
  (en dan de goede oude…) Wat wil je later worden? Mama.

 12. 1.Hoe oud ben je? 27
  2.Waar woon je? Antwerpen
  3.Wat doe je in het dagelijks leven? Ik ben bezig met het afronden van een doctoraat en binnenkort dus op zoek naar een nieuwe uitdaging (hoewel ik eerst een pauze ga inlassen, zie puntje 4)
  4.Met wie leef je? (Partner, kinderen, …) Ik ben getrouwd, heb een zoontje van 2 jaar en een baby’tje op komst 🙂
  5.Hoe ben je op deze blog terecht gekomen en wat zoek/vind je hier? Ik weet niet meer juist hoe ik hier terecht gekomen ben, ik denk dat het iets was met het krantje van de gezinsbond en ‘de wakkere papa’. Ik ben blijven lezen omdat ik zelf ook op zoek ben naar een goede balans tussen gezin en werk en de verhalen hier soms zo herkenbaar zijn en helpen mijn eigen situatie te relativeren. Bovendien zijn de blogs altijd zo mooi geschreven en haal ik veel moed uit wat jij doet.
  6.Wat zijn je hobby’s? imker, mijn (moes)tuin, lezen, …
  7.Heb je bijzonderheden te delen? ik ben een pendelaar (dit heeft zo’n grote invloed op mijn leven dat ik het de moeite waard vind om het te vertellen)
  8.Wat is je lievelingskleur, lievelingsdier, lievelingsfilm, lievelingsboek? rood, bijen en katten, pulp fiction, ik heb veel lievelingsboeken maar ik hou vooral van de boeken van Stephen King en ik denk dat ‘Insomnia’ mij daarvan het meest bijgebleven is.
  9.(en dan de goede oude…) Wat wil je later worden? ik heb geen plan meer, gewoon iets waar ik me goed bij voel

 13. 1. Hoe oud ben je? dit jaar 30 geworden
  2. Waar woon je? aan de rand van Gent
  3. Wat doe je in het dagelijks leven? ik werk als interieurarchitect
  4. Met wie leef je? (Partner, kinderen, …) met mijn man en onze kat Kasper
  5. Hoe ben je op deze blog terecht gekomen en wat zoek/vind je hier? Volgens mij volg ik je al van in het begin ergens, de ‘kikkererwt’ in je titel had me aangesproken en de tagline over groen leven ook. De thema’s waar je over schrijft zijn niet allemaal herkenbaar (wegens geen kinderen), maar ik hou enorm van je schrijfstijl. Ook je berichten over organiseren en plannen lees ik graag, ik heb er al veel uit bijgeleerd!
  6. Wat zijn je hobby’s? Koken en bakken, lezen, zwemmen, fietsen, bloggen, blogs lezen, … Eigenlijk veel te veel :-).
  7. Heb je bijzonderheden te delen? Goh, niet meteen. Wel een leuk idee, dit!
  8. Wat is je lievelingskleur, lievelingsdier, lievelingsfilm, lievelingsboek? Blauw (zowel turquoise als kobaltblauw, en veel andere tinten daartussen), kat, en er zijn véél te veel goeie films en boeken… Onlangs las ik ‘Vele hemels boven de zevende’ van Griet Op de Beeck en dat vond ik echt een mooi boek…
  9. Wat wil je later worden? Een beter georganiseerde en rustigere versie van mezelf. En hopelijk ooit ook mama 🙂

 14. Hoe oud ben je? Net 32 geworden
  Waar woon je? Vlaamse Ardennen
  Wat doe je in het dagelijks leven? Solution Consultant
  Met wie leef je? (Partner, kinderen, …) Met mijn schat van een man en mijn twee actieve pagaders
  Hoe ben je op deze blog terecht gekomen en wat zoek/vind je hier?
  Wat zijn je hobby’s? Vanaf september start ik met een cursus “werken met natuurlijke materialen”, dat wordt dus mijn nieuwe hobby 🙂
  Heb je bijzonderheden te delen? Veel bewondering voor jou!
  Wat is je lievelingskleur, lievelingsdier, lievelingsfilm, lievelingsboek?
  Lievelingskleur: paars
  Lievelingsdier: een hond (finse spits of labrador staan aan de top :-))
  Lievelingsfilm: Water for Elephants
  Lievelingsboek: de boeken van Steve Berry
  (en dan de goede oude…) Wat wil je later worden? gelukkig oud worden met mijn ventje 🙂

 15. Hoe oud ben je? 40
  Waar woon je? Waasland
  Wat doe je in het dagelijks leven? Administratief medewerker
  Met wie leef je? (Partner, kinderen, …) Alleen met mijn dochter
  Hoe ben je op deze blog terecht gekomen en wat zoek/vind je hier? Tijdens het surfen, exact weet ik het niet meer. Oprechtheid, eerlijke verhalen, troost, mededogen,….
  Wat zijn je hobby’s? Lezen, wandelen, fietsen, film, concerten, vriendinnen….
  Heb je bijzonderheden te delen? Dat ik dit een tof idee vind en hoop dat je nog lang blijft schrijven
  Wat is je lievelingskleur, lievelingsdier, lievelingsfilm, lievelingsboek? Fel blauw, poes, Intouchables, Vele hemels boven de 7de en Sprakeloos.
  (en dan de goede oude…) Wat wil je later worden? Een content mens met veel gemoedsrust

 16. Hoe oud ben je?
  Ik ben 41
  Waar woon je?
  In Eindhoven (Nederland )
  Wat doe je in het dagelijks leven?
  Ik ben mama van twee meisjes en interim personeelsadviseur in gemeenteland.
  Met wie leef je? (Partner, kinderen, …)
  Sinds twee jaar leef ik zonder partner met mijn twee meisjes.
  Hoe ben je op deze blog terecht gekomen en wat zoek/vind je hier?
  Geen idee meer. Ik denk via een reactie dat je ergens hebt geplaatst. Ik leer veel van jouw verhalen. Ik herken mij er in. En (bruut eerlijk) het relativeert mijn eigen verhaal. Het valt allemaal best mee bij mij.
  Wat zijn je hobby’s?
  Ik salsa met mijn lief. Ik heb een spelletjesgroepje. Ik hou van lezen en koken.
  Heb je bijzonderheden te delen?
  Eh. …Nee?
  Wat is je lievelingskleur, lievelingsdier, lievelingsfilm, lievelingsboek?
  Roze (meisjemeisje)
  Hond
  Amelie
  poeh zo veel. Met name fantasie.
  (en dan de goede oude…) Wat wil je later worden? 
  Trainer in teambuilding
  Of coach voor kinderen

 17. Hoe oud ben je? 47 en in mijn hoofd nog altijd 17
  Waar woon je? Wevelgem, maar officieel nog anderhalve maand in Brugge
  Wat doe je in het dagelijks leven? Iets met blinden en slechtzienden
  Met wie leef je? Mijn lief en om de week zijn 2 kinderen van 11 en 13 en officieel nog met mijn zoon van 18 in Brugge.
  Hoe ben je op deze blog terecht gekomen en wat zoek/vind je hier? Dat ik het niet meer weet, maar ik ben al lang blij dat er meer alleenstaande mama’s bloggen. Jij maakt nu mee wat ik zestien jaar geleden meemaakte (of toch ongeveer) en ik kan me dat nog zo goed voor de geest halen. Je wordt wijzer en een mens is altijd sterker dan hij/zij denkt.
  Wat zijn je hobby’s? Vooral zittende dingen: lezen, schrijven, films kijken, series binge-watchen, koken,eten, reizen, fotografie, zingen, toneel spelen, concerten,…
  Heb je bijzonderheden te delen? Ik kan moeilijk stil zitten en toch noemen mensen mij rustig.
  Wat is je lievelingskleur, lievelingsdier, lievelingsfilm, lievelingsboek? Rood, kat, Lord of the Rings misschien, alles van Nicci French.
  Wat wil je later worden? Fitter. Fotografe. Beroemd. 😉

 18. Hoe oud ben je? nog heel even 32
  Waar woon je? in de groene rand rond Brussel
  Wat doe je in het dagelijks leven? buiten achter een peuter rennen en je blog lezen? IT consultant (Business Intelligence & Business Analyse)
  Met wie leef je? (Partner, kinderen, …), Het Lief en een bijna tweejarig Patatje
  Hoe ben je op deze blog terecht gekomen en wat zoek/vind je hier? ik weet begot niet meer hoe ik hier terecht gekomen ben… maar wat ik hier vind is het relaas van een sterke madame die leuk kan schrijven en waarvan ik zeker weet dat ze op haar pootjes terecht komt.
  Wat zijn je hobby’s? Bloggen, yoga, wilde plannen maken, uitstellen
  Heb je bijzonderheden te delen? dat ik jouw posts altijd meteen lees als ik ze in mijn Bloglovin’ feed zie verschijnen. En dat is meestal nefast voor mijn werkplanning (zoals nu) 🙂
  Wat is je lievelingskleur, lievelingsdier, lievelingsfilm, lievelingsboek? blauw en groen, zowat alle baby-beestjes, Dirty Dancing 2 ;), De Engelenmaker van Stefan Brijs
  (en dan de goede oude…) Wat wil je later worden? 🙂 een goede mama en partner, een wereldverbeteraar en iemand die tevreden op haar leven kan terugkijken wanneer ze op haar sterfbed ligt.

 19. 1.Hoe oud ben je? 37 (oef, nog maar net en dit is de eerste keer dat ik het opschrijf. Lijkt toch weer veel ouder dan 36….)
  2.Waar woon je? Rotterdam (NL)
  3.Wat doe je in het dagelijks leven? Ik hou me bezig met intellectueel eigendom bij een plantenveredelaar
  4.Met wie leef je? (Partner, kinderen, …) man, dochter (6) en zoon (2)
  5.Hoe ben je op deze blog terecht gekomen en wat zoek/vind je hier? volgens mij ben ik erop gekomen door een reactie die je bij Talesfromthecrib had gezet. Je schrijft schitterend en puur. Veel ellende, veel diepe dalen en vaak denk ik aan je. Dan denk ik aan hoe het zou zijn als ik alles alleen zou moeten doen, dus zonder man en zonder ouders en schoonouders en met een kleine portemonnee. Dat valt niet mee. Ik ben blij om te lezen dat het wel weer de goed kant op lijkt te gaan.
  6.Wat zijn je hobby’s? Op avontuur gaan met de kindjes, op date gaan met mijn man of vriendinnen, lekker eten, shoppen, series kijken en lezen.
  7.Heb je bijzonderheden te delen? Ik kan even niets bedenken….
  8.Wat is je lievelingskleur, lievelingsdier (ik ben geen dierenmens, maar kom wel heel vaak in de dierentuin (voor de kindjes…)) ik kies voor de olifant dan maar., lievelingsfilm Zo veel films – met jeugdsentiment: Sissi, lievelingsboek – wederom schiet er niet zo 1-2-3 een boek in mijn gedachten, ook jeugdsentiment dan maar: alles van Astrid Lindgren.
  9.(en dan de goede oude…) Wat wil je later worden: heel oud in goede gezondheid en even gelukkig als nu!

 20. 1.Hoe oud ben je? 31 jaar
  2.Waar woon je? Hasselt
  3.Wat doe je in het dagelijks leven? verpleegkundige/vroedvrouw
  4.Met wie leef je? (Partner, kinderen, …) 2 kinderen (2 jaar en 9 maanden) en een lief/vriend/man
  5.Hoe ben je op deze blog terecht gekomen en wat zoek/vind je hier? via tales from the crib
  6.Wat zijn je hobby’s? naaien, bloggen over ouderschap en creativiteit, citytrips, kamperen, decoratie, vintage, kringwinkels, dragen (draagdoeken/ draagzakken), lezen, yoga online dankzij jou, borstvoeding 🙂
  7.Heb je bijzonderheden te delen? ik kijk er altijd naar uit hier te komen lezen, ja een beetje zoals een spannende soap misschien…het heeft me de laatste maanden leren relativeren als het even te veel werd met peuter en baby want ik sta er niet alleen voor.
  8.Wat is je lievelingskleur, lievelingsdier, lievelingsfilm, lievelingsboek? op dit moment boeken, blogs over onvoorwaardelijk ouderschap
  9.(en dan de goede oude…) Wat wil je later worden? 🙂 ik leef ‘nu’ dus geen plannen

 21. 1.Hoe oud ben je? 36
  2.Waar woon je? nog eventjes in Koksijde, ik verhuis korter bij Brussel
  3.Wat doe je in het dagelijks leven? ambtenaar
  4.Met wie leef je? (Partner, kinderen, …) met mijn 2 prinsesjes (9j & 22 mnd)
  5.Hoe ben je op deze blog terecht gekomen en wat zoek/vind je hier? via een artikel in een of ander boekske
  6.Wat zijn je hobby’s? lezen, fietsen, naaien en naar festivals gaan
  7.Heb je bijzonderheden te delen? bedankt dat je me zo vaak doet lachen met je zo herkenbare verhalen! en bedankt voor de leestips, yogatips, planning maken -tips, …..
  8.Wat is je lievelingskleur, lievelingsdier, lievelingsfilm, lievelingsboek? Blauw, kat, veel te veel goeie films, Paula (Isabelle Allende) & de vliegeraar
  9.(en dan de goede oude…) Wat wil je later worden? 🙂 knuffel-oma

 22. 1. Hoe oud ben je? 31
  2. Waar woon je? in het zuiden van Frankrijk
  3. Wat doe je in het dagelijks leven? Helpdeskmedewerker
  4. Met wie leef je? (Partner, kinderen, …) met mijn lief en dochtertje van 1,5
  5. Hoe ben je op deze blog terecht gekomen en wat zoek/vind je hier? via talesfromthecrib en we hebben nav de soepactie ook wat mails gewisseld 🙂 vind het interessant je te lezen en veel punten erg herkenbaar (oa qua kids, organisatie, etc)
  6. Wat zijn je hobby’s? naar de film, lezen, gezelschapsspellen met vrienden, de natuur in, …
  7. Heb je bijzonderheden te delen? ik heb net een nieuwe baan waardoor ik eindelijk van mijn baas-from-hell af ben, en we gaan waarschijnlijk ook een onwaarschijnlijk mooi huis kopen. Het wordt nog een leuke en drukke tijd binnenkort (probeer me die verhuizing nog maar ff niet voor te stellen…) !
  8. Wat is je lievelingskleur, lievelingsdier, lievelingsfilm, lievelingsboek? kleuren en dieren wisselen, bijna alle films vind ik fascinerend, en qua schrijver houd ik van de series van ken follett, alle populaire scandinavische crimis, tolkien, makkelijke meeslepende boeken dus die ik kwartier per kwartier tussendoor kan lezen want meer tijd vind ik daar niet voor.
  9. (en dan de goede oude…) Wat wil je later worden? 🙂 grijs, wijs, open-minded, gelukkig !

 23. Leuk!

  1.34
  2.Kessel-lo
  3.Ik werk voor het ministerie van onderwijs
  4. Ik heb een man en twee kinderen (bijna 6 en 3,5)
  5.Via Kelly’s blog
  6.Muziek beluisteren, lezen, spelletjes spelen
  7.Ik ben licht neurotisch maar wel gelukkig.
  8.Blauw, pinguïn,Babel, Alles is verlicht
  9.Ik wil wat meer geduld leren hebben.

 24. – 34
  – Hasselt
  – Ik ben maatschappelijk werker op de sociale dienst van een OCMW.
  – Ik woon samen met mijn man.
  – Geen idee, maar het eerste wat ik las? Ging over je soepactie.
  – Ik lees graag, ben zowat verslaafd aan Netflix en ik ga graag de stad in.
  – Ik heb alle boeken van Fifty shades of Grey 3 x gelezen.
  – Rood, kat, Dirty dancing en alle boeken van Karin Slaughter.
  – Zelfverzekerder zijn.

 25. 1. 41
  2. Putte (naast Heist-op-den-Berg)
  3. Verantwoordelijke communicatie
  4. Met mijn man, 2 dochters en onze hond
  5. Via Tales from the Crib. Wat vind ik hier? Eerlijkheid en een ferme schop onder mijn kont.
  6. Fietsen, lezen en eten
  7. Ik ben nogal snel ontroerd, op het gênante af.
  8. Rood, onze hond Indie, Top Gun, zeker niet de beste ooit, maar jeugdsentiment ;-), Liaisons Dangereuses van Choderlos De Laclos.
  9. Oud en gelukkig 😉

 26. 1. 32
  2. Antwerpen
  3. Werken op boekhouding, de verbouwing van onze gehele beneden verdieping in goede banen leiden, voorzitter van toneel vereniging.
  4. Man (15jaar samen ), zoon van 4.5jaar en zoon van 6 jaar
  5. Via gezinsbond blog denk ik. Wat zoek ik? Altijd benieuwd hoe het met je gaat.
  6. Toneel, rollerbladen, strijken 🙂
  7. Je doet het goed, iets minder perfectionisme zou wel verademing kunnen brengen, maar dat loslaten is niet makkelijk he.
  8. Kleur: Felle zomerse kleuren van knalgeel over grasgroen tot fucia. Elk dier is schattig, ik hou van alle dieren, enkel paarden , daar heb ik het niet zo mee.
  Film:Amelie poulin, lola rennt, moulin rouge, Marina. Boek: vroeger vooral roald dahl. Later: waargebeurde levens verhalen. Nu blogs.
  9. Wat wil je later worden? Een leuke schoonmoeder voor toekomstige schoondochters 🙂

 27. Hoe oud ben je? sedert begin van de maand 46 jaar
  Waar woon je? een boerendorp in West-Oost-Vlaanderen
  Wat doe je in het dagelijks leven? vrijwilligerswerk, huishouden (omdat het moet), genieten (omdat het mag)
  Met wie leef je? twee dochters van bijna 16 en bijna 20, heel af en toe is het lief daar ook bij maar de LAT van onze relatie is nogal lang.
  Hoe ben je op deze blog terecht gekomen en wat zoek/vind je hier? via een blogbericht van jou dat Kelly op de FB-pagina van Tales of the crib had gezet. Ik vind hier herkenbaarheid als het over het geploeter gaat om er te geraken als alleenstaande mama, wijsheid (al ben je zoveel jonger dan ik), kracht die ik bewonder.
  Wat zijn je hobby’s? Lezen, schrijven, wandelen, fietsen, biologisch moestuinieren
  Heb je bijzonderheden te delen? Neen, ik ben een echte Jana modaal 🙂
  lievelingskleur : Blauw, lievelingsdier : ééntje dat geen vuiligheid maakt, lievelingsfilm : Forest Gump (en veel films met Tom Hanks) lievelingsboek : ik hoop altijd dat dat het volgende boek gaat zijn dat ik ga lezen. Als het niet te moeilijk moet zijn : alles van Maeve Binchy
  Wat wil je later worden? Ik wilde groot worden, of toch iets groter dan die 1,56m die ik nu ben. Nu wil ik gewoon gezond ouder worden.

 28. 1.Hoe oud ben je? 28
  2.Waar woon je? Nu in Brugge, daarvoor in Antwerpen
  3.Wat doe je in het dagelijks leven? in hoofdzaak vertegenwoordigerswerk, daarnaast ook een beetje journalistiek en horeca
  4.Met wie leef je? (Partner, kinderen, …) met mijn man en halftijds ook zijn zoon
  5.Hoe ben je op deze blog terecht gekomen en wat zoek/vind je hier? geen idee meer hoe ik hier ben terechtgekomen. wat ik wél weet is dat ik ben blijven lezen… 🙂
  6.Wat zijn je hobby’s? niet speciaals: lezen, op café zitten,…
  7.Heb je bijzonderheden te delen? Niets speciaals vandaag…
  8.Wat is je lievelingskleur, lievelingsdier, lievelingsfilm, lievelingsboek? Paars, ik hou in het algemeen niet zo van dieren (wat mij volstrekt niet onbetrouwbaar maakt!), Music & Lyrics, Sashenka
  9.(en dan de goede oude…) Wat wil je later worden? een verderzetting van wie ik nu al ben – we zien wel hoe dat verder evolueert…

 29. Ik las de reacties meer uit routineuze nieuwsgierigheid dan met concrete verwachtingen, maar ik ben verrast wat een diversiteit een lezers hier komen! Veel locaties, veel leeftijden, veel achtergronden. Leukleuk!
  Na zoveel inkijkjes in keukens van anderen, ikzelf:

  Hoe oud ben je? Ik ben een twintiger.
  Waar woon je? Net buiten het centrum van de grote stad (tot mijn frustratie)
  Wat doe je in het dagelijks leven? Ik werk
  Met wie leef je? (Partner, kinderen, …) Ik heb 1 Kind.
  Hoe ben je op deze blog terecht gekomen en wat zoek/vind je hier? Ja, hoe? Puur toevallig. Ik vond een rauwe kijk op groot verdriet, in die periode. Veel echtheid. Het was in de periode voor de tag van verandering en veerkracht erbij kwam. Die vind ik nu vooral. Ik vond beide toestanden echt en eerlijk, maar ik ben toch wel erg blij voor je dat de veerkracht er steeds sterker en vlugger blijkt te staan.
  Wat zijn je hobby’s? Ik krijg altijd stress van die vraag en vergeet alles wat ik leuk vind.
  Heb je bijzonderheden te delen? Uiteraard, maar ik kom er nu niet op.
  Wat is je lievelingskleur, lievelingsdier, lievelingsfilm, lievelingsboek? Ik had vroeger een heel groot zwak voor rood, maar dat is op een bepaald moment weggeëbd. Voor mijn Kind had ik heel weinig met dieren, nu ontroeren spontane en beweeglijke dieren als poezen me wel veel sneller. Mijn lievelingsfilms zijn heel ernstige, heel zware, heel erge en heel visuele films. Zoals die van Michael Haneke. Mijn lievelingsboek bestaat niet.
  (en dan de goede oude…) Wat wil je later worden? 🙂 Ik wil later gelukkig worden, vrijgevig zijn in alles, van emoties tot materialiteit, spontaan durven te zijn en op een plek wonen waar heel veel spontaniteit heerst en verloop is van mensen, vrienden en nieuwe vrienden, gasten en mensen die het kunnen gebruiken. Ik zou ook liever nu dan ooit het gevoel krijgen iets te doen dat iets bijdraagt, al is het maar klein, aan bepaalde van de gigantische problemen in de wereld en in mijn buurt. En natuurlijk wil ik later het gevoel losgelaten hebben gefaald te hebben waar het de komst van mijn Kind betreft.

 30. Hoe oud ben je? Ik ben 35.
  Waar woon je? In een klein dorp in Limburg
  Wat doe je in het dagelijks leven? Ik ben nachtverpleegster
  Met wie leef je? (Partner, kinderen, …) Een man, 3 kinderen en de poes
  Hoe ben je op deze blog terecht gekomen en wat zoek/vind je hier?
  Via Tales from the crib. Ik vind hier veel echtheid en eerlijkheid. Toen het echt niet goed met je ging heb ik veel aan je gedacht. En ook: je schrijfsels helpen me relativeren en appreciëren wat ik heb.
  Wat zijn je hobby’s? Lezen in de tuin, citytrips, lekker eten….
  Heb je bijzonderheden te delen? Daar moet ik over nadenken 🙂
  Wat is je lievelingskleur, lievelingsdier, lievelingsfilm, lievelingsboek? Groen/ Alpaca/ Magnolia/ boeken van Jeffrey Wijnberg
  (en dan de goede oude…) Wat wil je later worden? 🙂 Ik wil een doopsuiker/geschenkenwinkel, alles fairtrade, veel zelfgemaakt. Ook gewoon welkom voor een koffie of thee.

 31. Hey! Wat leuk om allemaal te lezen. Hierbij mijn info 😉

  1. Ik ben 27!
  2. Ik woon ik de regio van Waregem-Tielt, in het mooie rustige West-Vlaanderen. Hier opgegroeid, dan enkele jaartjes ik het Leuvense blijven hangen, maar gelukkig mijn man kunnen overtuigen mee te komen naar mijn roots… 🙂
  3. Ik werk als stafmedewerker op de hoofdzetel van een vakbond, te Brussel. Ik volg thema’s op zoals uitzendarbeid, gelijke kansen M/V, etc
  4. Ik leef samen met mijn man en mijn zoontje van 4 maand.
  5. Via de blog van Inkelspielchen kwam ik hier terecht. Ik herken vooral de beslommeringen als mama, ik haal tips uit jouw mama-zijn, en ik blijf volgen om te zien hoe jij je geluk terug zal vinden. Ik hoop snel! Ik vind de weg die je al afgelegd hebt heel knap!
  6. Momenteel heb ik weinig hobby’s want al mijn vrije tijd gaat naar mijn mannen. Al geniet ik van wat tv kijken, uit eten gaan met vrienden, wandelingen maken, blogs lezen…
  7. Niet echt denk ik?
  8. Lievelingskleur: blauw! Zoals de betoverend mooie ogen van mijn kleine schat. Lievelingsdier: een hond; omdat honden trouw zijn en lief. Maar als ik zelf een dier mocht zijn, dan was ik graag een grote vogel :-). Lievelingsfilm: la vita è bella. Omdat de vader-zoon liefde prachtig wordt weergegeven in die film. Lievelingsboek: alle boeken die me doen wegdromen. Van detectives tot melige romans tot slechtgeschreven 50 tinten…
  9. Later wil ik vooral graag een rustige mama worden, een boeiende vrouw met een goed gezin maar ook een stevige carrière. En nog later een lieve oma.

 32. 1. Ik ben 31
  2. en woon in Leuven
  3. ik ben sinds kort stedenbouwkundig ambtenaar, nog volop aan het uitzoeken of dat me ligt of niet
  4. Ik heb een vriend en een schattig zwart poezebeest
  5. Via Lilith leerde ik je blog kennen, ik vind hier “echte verhalen” en veel stof om over na te denken.
  6. Ik naai graag, dans, lees, kook en tuinier graag. Maar ‘lummelen’ is minstens even tof 🙂
  7. Niet dat ik weet 🙂
  8. Moeilijke vragen: hangt ervan af, maar groen en blauw vind ik wel mooi; onze poes is een toppertje qua lievelingsdier en Amélie Poulain doet het nog steeds prima. Boeken zijn moeilijker: de overgang van jeugdliteratuur naar ‘volwassenboeken’ is nog steeds niet goed verteerd…
  9. Een lieve, geduldige mama die tijd neemt om de wereld te herontdekken met haar kinderen, een waardevolle vriendin en een enthousiaste, trotse werknemer/werkgever. Maar vooral iemand die elke dag opnieuw kan genieten, liefst van de kleine dingen in het leven.

 33. 1. In juli 44 geworden.
  2. Denderstreek tussen Aalst en Ninove.
  3. Credit controller in telecom.
  4. Echtgenoot en 2 dochters van 8 en 11.
  5. Via reactie op Facebook. Leuke blog die ik deze morgen pas ontdekt heb 🙂
  6. Naaien, bloggen, met de kinderen plezier maken, TV-kijken, gewoon niks doen…
  7. Ben eigenlijk van opleiding “secretaresse” maar heb dat beroep nooit uitgevoerd 😉
  8. Lievelingskleur: blauw / groen
  Dier: poes (heb er geen wegens allergisch)
  Boek: lang geleden dat ik nog eens een boek heb uitgelezen. Ben dan ook niet écht een boekenlezer.
  9. Gewoon gelukkig zijn. Leuk gezin en toffe job maar heb dat eigenlijk al allemaal.

 34. Hoe oud ben je? 35 (in real life) – 25 (in mijn hoofd)
  Waar woon je? Knesselare (binnenkort of dat zijn toch de plannen)
  Wat doe je in het dagelijks leven? vertegenwoordiger + fotografe in bijberoep
  Met wie leef je? (Partner, kinderen, …) 3 knappe mannen – lucky me!!! (een van 35, een van 4,5 en een van 2,5)
  Hoe ben je op deze blog terecht gekomen en wat zoek/vind je hier? pas ontdekt dankzij Lilith, en wat ben ik blij! Je schrijft leuk!!!
  Wat zijn je hobby’s? schrijven/bloggen, foto’s maken van o.a. mijn 3 mannen, dessert eten
  Heb je bijzonderheden te delen? ik ben een (getemde) taalnazi… oja en verslaafd aan ketchup
  Wat is je lievelingskleur, lievelingsdier, lievelingsfilm, lievelingsboek? ik kan niet kiezen…
  (en dan de goede oude…) Wat wil je later worden? De uitvinder van meer uren per dag 😉

 35. Pingback: Prinses heeft coole lezers en vult zelf ook haar vriendenboekje in | En ze leefden nog groen en gelukkig

 36. Ik ben 37 jaar, en woon in Nederlands Limburg. In het dagelijks leven werk ik me een slag in de rondte om alles gedaan te krijgen en alle ballen in de lucht te houden, maar lukt dat zelden. Een parttime baan als IT professional, 2 kindjes, een huishouden, te weinig tijd voor … zo’n beetje alles wat echt een beetje voor mij zou zijn. Sociale contacten, vrienden …
  Ons gezinnetje is klein, maar meestal fijn. Kleine Man van 4, Meis van 8 en ik natuurlijk.
  Via via ben ik op je blog terecht gekomen, vraag me echter niet via welke blog, of welke reactie dan, ik zou het niet meer weten. Ik blijf mee lezen door je eerlijke open stijl. Misschien ook wel om te relativeren, om te zien dat ik er nog slechter vanaf had kunnen komen na mijn scheiding, en dat ik dus eigenlijk niet zo zou moeten klagen over m’n eigen situatie. Of misschien ook om hoop te putten uit de kracht waarmee je verder gaat, van baan wisselt, op zoek bent naar jezelf en stap voor stap op weg bent.
  Hobby’s, ach ja, ik haak soms, als een soort van meditatie omdat het me dwingt op een patroon te focussen en de warboel in m’n hoofd even leeg te maken. Ik ga eens in de veertien dagen een avondje naar naailes, omdat ik geniet van de gezelligheid en het proces van kleding maken. Ik houd van tuinieren, maar kom er te weinig aan toe, waardoor het soms meer een opgave wordt dan een hobby. Ik zou veel meer willen bakken, maar aangezien ik bijna alles dan zelf op zou moeten eten, en mijn middel al veel te ver uitgedijd is doe ik dat ook maar zelden.
  Bijzonderheden, ik schaam me er soms voor om het te zeggen, maar ik zit tegen het hoogbegaafde aan, met daarbij een portie hoog gevoeligheid.
  Het zelfde geldt voor Meis. Al jaren heb ik voor haar gevochten bij onze lokale basisschool voor de juiste begeleiding en vanaf dit schooljaar gaat ze naar een speciale basisschool voor hoogbegaafde leerlingen. Ik hoop zo dat ze daar eindelijk op haar plaats is en gelukkig kan zijn, vriendjes kan maken, kind kan zijn, gelukkig, geen uitzondering en mentaal uitgedaagd. En dan hopelijk thuis ook beter in haar vel, en gelukkiger, en minder boos.
  Kleine Man is net zo slim als z’n zus. Hij gaat nu naar groep 2 van onze lokale basisschool. Hopelijk gaan ze hem wel kunnen bieden hier wat hij nodig heeft, zonder dat ik daarvoor elke zes weken op school hoef te zitten met leraren en begeleiders …
  Lievelingskleur, zal er echt aan liggen waarvoor. In huis ben ik op het moment van wit en pastels, voor buiten in de tuin houd ik van geel en rood en groen, en roze en paars en … nou ja.
  Mijn lievelingsdier is absoluut een paard.
  Lievelingsfilm zou ik niet weten, en lievelingsboek moet een kook boek zijn. Het boek dat ik hier het meeste gebruik is ‘How to be a domestic goddess’ van Nigella, omdat we de brownies die er in staan heerlijk vinden. Met als enige kanttekening dat wij altijd pure brownies maken, dus zonder noten, fruit of andere toevoegingen.
  Wat ik later wil worden is een vraag die me al jaren bezig houdt, en ik ben nog steeds op zoek naar een antwoord op wie ik ben en wat ik wil in m’n leven. Welk beroep dat echt bij me past en of er een mogelijkheid is om dan ook te worden wat goed voor mij zou zijn …
  Of ik nog weer een man zal vinden en hou die relatie dan zal zijn …
  Uiteindelijk wil ik gewoon gelukkig worden, maar ik heb geen idee hoe geluk gedefinieerd is voor mij.

 37. Na deze herhaalde uitnodiging, zal ik je vriendenboekje ook invullen.

  1.Hoe oud ben je? 38
  2.Waar woon je? Gorinchem, NL
  3.Wat doe je in het dagelijks leven? 3,5 dag pw advocaat familierecht, rest moederen
  4.Met wie leef je? (Partner, kinderen, …) vriend en 3 dochters van 10,8 en 5
  5.Hoe ben je op deze blog terecht gekomen en wat zoek/vind je hier? via jouw reacties bij Lillith. Ik hou van je schrijfstijl en ik vind je een sterke, inspirerende vrouw. je geeft me stof tot nadenken.
  6.Wat zijn je hobby’s? ik doe aan yoga en denk daarnaast wel eens dat ik mijn roeping als huisvrouw van een ouderwets groot gezin gemist heb: ik kook, naai, tuinier en zorg graag. Huisvrouw ben ik echter (buiten mijn zwangerschapsverloven) een half jaar geweest. Ik vloog tegen de muren op.
  7.Heb je bijzonderheden te delen? Vanochtend hebben we ons huis verkocht, we moeten er over 8 weken uit..
  8.Wat is je lievelingskleur, Pastelgeel
  lievelingsdier, onze eigen lieve Minoes de poes. In een nieuw huis wil ik graag kippen
  lievelingsfilm, la meglio Gioventu
  lievelingsboek? alles van Isabelle Allende
  9.(en dan de goede oude…) Wat wil je later worden? 🙂 Ik ben nu heel tevreden en ik hoop dat ik een mama blijf waar mijn dochters graag naar terugkomen, ook als ze later uitgevlogen zijn.

 38. 1.Hoe oud ben je? een prille 40-er (maar zoals zovelen hier, veel jonger in mijn hoofd)
  2.Waar woon je? West-Vlaanderen (heb er nochtans mijn hele leven van gedroomd om in het buitenland te wonen, maar goed, nu toch tevreden met mijn woonplaats – ooit woon ik wel in Gent, hoop ik)
  3.Wat doe je in het dagelijks leven? jurist
  4.Met wie leef je? (Partner, kinderen, …) twee heerlijke kinderen, meisje en jongen (12 en 8)
  5.Hoe ben je op deze blog terecht gekomen en wat zoek/vind je hier? via het tijdschrift Psychologies dacht ik – altijd op zoek naar lotgenoten, mensen die het ook meemaakten, een allesverslindende destructieve relatie. Maar hier veel meer gevonden dan wat ik zocht. Heerlijk deze blog. De oprechtheid, de zelfrelativering, de humor, de zelfspot af en toe. En ik herken me in zoveel dingen.
  6.Wat zijn je hobby’s? naast heel veel lezen, dansen, fotograferen, films bekijken, dans- en theatervoorstellingen gaan bekijken (steeds vaker met de kinderen, zo leuk!), muziek beluisteren en concerten bijwonen, lange gesprekken voeren en toogfilosoferen met vriendinnen, steeds vaker ook gewoon genieten van de kleine dingen in het leven
  7.Heb je bijzonderheden te delen? neen
  8.Wat is je lievelingskleur, lievelingsdier, lievelingsfilm, lievelingsboek? blauw en wit – dolfijn – la vita è bella/Le fabuleux destin…/alles van Woody Allen en heel veel Franse films – elk jaar een ander lievelingsboek maar Le petit Prince is een blijver, alsook Liefde in tijden van Cholera, Zout op mijn huid en Wat is de Wat.
  9.(en dan de goede oude…) Wat wil je later worden? een oud, wijs, mild, lacherig en gelukkig omaatje.

 39. Vooruit dan…

  1) Hoe oud ben je? Prille veertiger.
  2) Waar woon je? In een West-Vlaamse stad met een grote populatie witte zwanen.
  3) Wat doe je in het dagelijks leven? Project manager.
  4) Met wie leef je? (Partner, kinderen, …) Ik woon alleen, ik heb geen relatie en geen kinderen.
  5) Hoe ben je op deze blog terecht gekomen en wat zoek/vind je hier? Om eerlijk te zijn weet ik niet meer goed hoe ik hier terecht ben gekomen. Vermoedelijk via andere blogs, of via een reactie op een oude blog van me. Wat me onmiddellijk opviel aan jouw blog is je mooie schrijfstijl, hoe je weet te raken met woorden. Ik ben enkele keren ontroerd geweest door dingen die je schreef, en dat heb ik niet vaak bij andere blogs. Het wijst op een gevoelig iemand met een scherp observatievermogen.
  6) Wat zijn je hobby’s? Ik ben iemand die zich nooit verveelt en geef me tien levens, ik weet ze allemaal te vullen. In no particular order: fotografie, muziek ontdekken/beleven (ik heb ook vier jaar piano gevolgd aan de muziekacademie, misschien pik ik dit ooit eens terug op), lopen (voor de Nederlandse lezers: hardlopen), fietsen, tentoonstellingen bezoeken (voornamelijk hedendaagse kunst/fotografie), filmfestivals bezoeken (vaak neem ik hier speciaal verlof voor), koken (ik kook graag, zelfs indien het enkel voor mezelf is, maaar ik neem er ook graag mijn tijd voor), lezen (afwisseling tussen strips, graphic novels, romans, non-fictie, populair-wetenschappellijke tijdschriften (genre National Geographic), af en toe eens de weekendkrant, want die ruikt zo lekker), tuinieren (ik heb geen tuin maar wel een terras en ook veel kamerplanten, ik hou ervan om planten in leven te houden en te merken dat ze het goed doen, dat geeft me veel voldoening), wandelen aan zee en in natuurgebieden, bewust de stilte opzoeken, uitslapen, …
  7) Heb je bijzonderheden te delen? Ik heb een rijbewijs maar heb al twintig jaar niet meer met de auto gereden, alle verplaatsingen doe ik met de fiets of het openbaar vervoer.
  8) Wat is je lievelingskleur, lievelingsdier, lievelingsfilm, lievelingsboek? Een lievelingskleur heb ik niet echt, soms vind ik de afwezigheid van kleur (denk maar aan zwart-wit fotografie) nét mooier. Ik hou er wel van hoe mensen er in slagen om kleurencombinaties (in kledij bvb.) tot een passend geheel te maken, vrouwen zijn daar over het algemeen beter in dan mannen. Alsof ze er een soort natuurlijk talent voor hebben, iets wat ik enkel maar kan bewonderen.
  Lievelingsdier: zonder twijfel katten, al heb ik er zelf geen. Ik steun wel een vereniging die zwerfkatten opvangt en een nieuwe thuis voor ze zoekt.
  Lievelingsfilm: lastig want de verschillende genres zijn moeilijk met elkaar te vergelijken. Een korte selectie uit het hoofd: Alien, Blade Runner, Amores Perros, A Beautiful Mind, La Solitudine Dei Numeri Primi, The Tree Of Life, Harry Potter, … Verder ook héél veel documentaires.
  9) (en dan de goede oude…) Wat wil je later worden? Ik besef ongeveer halverwege te zitten, alhoewel ik het gevoel heb nog steeds zoekende te zijn. Ik voel me anders dan toen ik 20 of 30 was, en ik zal me wellicht binnen tien jaar opnieuw anders voelen. In de korte toekomst hoop ik een eigen woning en een andere job te kunnen vinden, op langere termijn een partner, want alhoewel ik graag alleen ben en ook veel ruimte nodig heb in een relatie, vind ik het leven toch waardevoller en boeiender als je het kunt delen met iemand anders. Of daar kinderen bij horen, is nog een beetje een open vraag, omdat ik zelf geen echte kinderwens heb. Maar de kinderen van een ander zijn meer dan welkom. Verder hoop ik clichématig gezond oud te kunnen worden, ik vind het heel belangrijk om je eigen lichaam te verzorgen en daar bewust van te zijn.

  The End 🙂

 40. Amai seg, zoveel reacties! Zo leuk!
  Ik zit hier in het huis van mijn ouders, ben hier gisteren mijn oude vriendenboekje van op de lagere school tegengekomen. Toeval…?
  Zal ik dan ook maar even?

  Ik ben 35 jaar en woon in Rafelbunyol (in de buurt van Valencia, Spanje), met latino echtgenoot en dochter. Werk: tegenwoordig vooral huisvrouw -met zeer beperkte kuis,- en kookvaardigheden- en tussen de soep en de pattaten geef ik Engelse les aan wie daar nood aan heeft.
  Ik ben op je blog terecht gekomen via een verwijzing op een andere blog.

  Mijn hobby’s zijn zingen (ooooh, nu klink ik echt als een tienjarige 🙂 ), schrijven, lezen en prinsessenjurken maken.
  Bijzonderheden: zeer gevoelig maar tegelijk extravert, wat naar het schijnt een beetje een rare combinatie is. En niet altijd een praktische. Ook heb ik een ietwat speciaal soort humor, maar het is makkelijk te merken wanneer ik iets serieus meen, want dan blijf ik doorbomen en refereer naar obscure wetenschappelijke artikels.

  Lievelings…
  … kleuren: oudroze met zachtgrijs. Fuchsia met turquoise. Goud met groen. Blauw.
  … boek: Never Let Me Go (Kazuo Ishiguro).
  … film: Little Miss Sunshine.
  … dier: mijn hond Tibo, een Border Collie. Gestorven op 18 januari 2008.

  Wat ik later worden wil: oud en gelukkig, met spierwit haar en lachrimpels.

 41. Best wel leuk. Ik vond overlaatst mijn eigen vriendenboekje terug en vorig jaar begon mijn zoon met het zijne…

  1.Hoe oud ben je? 35
  2.Waar woon je? Torhout
  3.Wat doe je in het dagelijks leven? Pastoraal werker in een ziekenhuis
  4.Met wie leef je? (Partner, kinderen, …) Mijn levensman Stijn en 3 (meestal/soms) lieve monsters; Rafaël (7), Hannah (bijna 5) en Sara (2)
  5.Hoe ben je op deze blog terecht gekomen en wat zoek/vind je hier? Ooit via iets wat ik zocht (geen idee meer wat het precies was, ik vermoed dat het met zingeving te maken had. En ik ben blijven plakken. Door je schrijfstijl, de onderwerpen, soms heel herkenbaar en soms zo heel confronterend met wat ik liefst niet zou meemaken.
  6.Wat zijn je hobby’s? Lezen, koken, schrijven, tuinieren. Lezen en schrijven op de gestolen momenten (een van de redenen waarom ik met de trein naar het werk ga). Koken (maar ik heb een berg dingen die op de uitprobeerlijst staan en waar ik niet aan toekom). Tuinieren (geen modeltuin, veel onkruid, puur biologisch, maar oh zo zalig als je kan zeggen: ‘vanavond eten we boontjes uit onze eigen tuin of pompoensoep of sla en postelein, of…). Dit jaar een massa aan pompoenen mocht je toevallig passeren langs Torhout dan geef ik je er met plezier een mee!
  7.Heb je bijzonderheden te delen? ook het gewone is heel bijzonder. Niet echt nee
  8.Wat is je lievelingskleur, lievelingsdier, lievelingsfilm, lievelingsboek? Lievelingskleur: Blauw, van dat donkere avondblauw. lievelingsdier; een poes, lievelingsfilm, geen tv, geen kijker behalve misschien zo’n echte goeie Britse detectivereeks. Lievelingsboek, oh zo veel. Af en toe een goeie, zware, ‘intellectuele’ boek, maar ik ben een stiekeme dromer, altijd geweest, draken, elfen, de ‘goeie’ tegen de ‘slechten’, helden en zwaardprinsessen; alle goede Fantasy-verhalen dus; ik verslind ze.
  9.(en dan de goede oude…) Wat wil je later worden? oud (niet per se stokoud, daarvoor zie en beluister ik teveel in het ziekenhuis) en tevreden. Vooral tevreden (daarvoor zie en hoor ik ook teveel in het ziekenhuis). Als ik tevreden mijn ogen kan sluiten omdat ik met mijn beste mogelijkheden gedaan heb en omgegaan ben met alles wat ik tegengekomen ben. Als ik gewoon content kan zijn en zeggen ‘al met al was het goed zoals het was’. Hoeveel rust brengt dat niet?
  En een beetje lichter (maar dat is een persoonlijk werkpunt :-)).

 42. Tijd om deze ook eens in te vullen:

  1. Hoe oud ben je? 32
  2. Waar woon je? Zuid-West-Vlaanderen, tegen de Waalse grens geplakt
  3. Wat doe je in het dagelijks leven? IT bij een lokaal bestuur
  4. Met wie leef je? de vriendin, kleuterzoon en peuterzoon
  5. Hoe ben je op deze blog terecht gekomen en wat zoek/vind je hier? Geen idee hoe ik hier ooit terechtgekomen ben, ik vermoed via tftc. Eerlijk waar, als ik deze blog in mijn feedreader zie staan lees ik hem altijd als eerste. Wat zoek en vind ik hier? Eerlijke, open verhalen.
  6. Wat zijn je hobby’s? Weinig tijd voor hobby’s vrees ik, werk en vooral kinderen slorpen alles op. Hobby’s vind ik ook zo’n gek woord, doet mij een beetje aan postzegels verzamelen denken. Ik lees wel graag en veel.
  7. Heb je bijzonderheden te delen? Ik heb een heel zeldzame variant van lactose intolerantie, wereldwijd nog geen 10 gekende gevallen. Als dat niet cool is. De bijhorende darmproblemen zijn natuurlijk iets minder leuk.
  8. Wat is je lievelingskleur, lievelingsdier, lievelingsfilm, lievelingsboek? Groen en tijger. De tijger niet zozeer vanwege zijn vleesetende jagerscapaciteiten, ik vind het gewoon een mooi dier. Film/boek/muziek zijn moeilijker want dat wisselt nogal. Niet echt favorieten, wel dingen die ik graag hoor/zie/lees. Qua film maakt het genre niet echt uit al heb ik een vreemde fascinatie voor duikbootfilms en de Alien films (echt, films waarin de spanning op die manier wordt opgebouwd maken ze niet meer). Boekengenres wisselen de laatste tijd nogal, zie één van mijn laatste blogposts daaromtrent. Muziek is zowel het hardere genre (de zware gitaren, geen boenkeboenke) als rustiger dingen zoals “Duystermuziek” en klassiek. Maar op muziekvlak kan zowat alles behalve schlagers en rap mij wel boeien.
  9. Wat wil je later worden? Als ik mag dromen, astronaut of piloot. Sja, jongensdromen… Realistischer? Gelukkig(er), met rust in het hoofd.

 43. Hoe oud ben je? 36 – oftewel, 2×18 jaar 😉
  Waar woon je? Nog net in Vlaams-Brabant, 10km verder en je zit in de provincie Antwerpen.
  Wat doe je in het dagelijks leven? Ik geef les aan twaalfjarigen: Nederlands en SWA (sociale weekactiviteit).
  Met wie leef je? (Partner, kinderen, …) Met man en zoonlief (4 jaar)
  Hoe ben je op deze blog terecht gekomen en wat zoek/vind je hier? Via tales from the crib
  Wat zijn je hobby’s? Wandelen – ooit wil ik Santiago de Compostela bereiken, lezen en musea bezoeken
  Heb je bijzonderheden te delen? Mja, niet dat ik autisme heb, maar ik houd wel van structuur. Misschien daarom dat ik het na de geboorte van zoonlief zo moeilijk heb gehad…
  Wat is je lievelingskleur, lievelingsdier, lievelingsfilm, lievelingsboek? Lievelingskleur: donkerblauw of bordeaux, lievelingsdier: een hond – Engelse Cocker Spaniël, lievelingsfilm: ‘Wild’ met Reese Witherspoon vond ik wel de moeite, net zoals ‘Gravity’ met Sandra Bullock, lievelingsboek: ‘Geef me de ruimte’ van Thea Beckman (jeugd), ‘Een man die Ove heet’ van Frederik Backman (volwassenen) en ‘Ik dus naar Compostela’ over jongeren die met deze reis een laatste kans krijgen (non-fictie)
  (en dan de goede oude…) Wat wil je later worden? Georganiseerd (zonder stress)

 44. 1.34
  2.België en Mongolië
  3.reizen, bruidswinkels bezoeken, herders met kasjmier geiten bezoeken, breigoed bekijken …
  4.dat hangt er vanaf waar ik woon
  5.weet ik niet meer, je leven verschilt heel erg van het mijne, het is interessant te lezen hoe het er bij iemand anders aan toe gaat
  6.mijn hobby is mijn werk (geworden)
  7.nee, geen bijzonderheden
  8.blauw en het lievelingsboek is meestal het laatste boek dat ik las, dat was 1q84 van Murakami
  9.en ik weet nog niet wat ik later wil worden

 45. 1 Al 53
  2 loonbeek
  3 was leerkracht Engels – nu met volledige loopbaanonderbreking na bezoek van burn-out beestje
  4 de echtgenoot en zonen twee, drie, vier en vijf
  5 via blogster uit Griekenland
  6 lezen schrijven wandelen bakken koers kijken op tv
  7 geen idee
  8 blauw . ik haat dieren. kan niet kiezen tussen La vita e bella en A room with a view . De God van kleine dingen en beautiful ruins
  9 een geweldige oma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s