Prinses heeft een nieuwe vriendin

Ik heb een nieuwe vriendin. Ze stuurt me dagelijks een mailtje. Ik probeer elke dag 30 minuten tijd met haar door te brengen, wat niet altijd lukt wegens druk. Ze is monter, fit & fris en ze heet Adriene.

Yoga tussen het speelgoed

Adriene is mijn on line yogajuf. Enkele weken geleden ging ik nog eens naar een yogales en stond ik versteld van de positieve effecten: instant ontspanning, moeiteloze buikademhaling, trilbenen van de inspanning en zelfs een mild gemoed. Daar wou ik meer van! Maar praktisch en financieel is één keer per week yogales op verplaatsing wel ongeveer het maximum. Na een fijne tip van een lezer op deze blog, zocht ik on line yogalessen. Ik geef toe dat ik sceptisch was, en de filmpjes waarvan ik naar toilet moest omdat er een zeegolvensoundtrack onder stond, werden snel weg geklikt. Maar uiteindelijk kwam ik uit bij Adriene.

Een vaste date

Trouwe lezers hebben wel door dat ik wat met energieproblemen kamp. Ik vind het leven met twee kleine kindjes en een baan zo hectisch, wordt erg vaak moe en dat is de ultieme trigger voor crisis.
Trouwe lezers zullen eveneens weten dat ik wat systemen heb om mijzelf op de rails te houden, waaronder o.a. het Flylady-systeem voor het huishouden. Het volledige FLY-systeem lukt me trouwens slechts in periodes, maar het absolute minimum – namelijk twintig minuutjes opruimen, twintig minuutjes was/strijk en twintig minuutjes een ander klusje, als de kindjes in bed liggen en netjes getimed met mijn onmisbaar keukenwekkertje – probeer ik dagelijks vol te houden. Daar voeg ik dus sinds een tijdje ook een vaste date aan toe met Adriene.

Beter dan een uurtje slaap!

Adriene heeft op haar website een programma dat je gratis kan volgen: 30 days of yoga. Je kan je inschrijven en dan krijg je elke dag een mail, of je kan de filmpjes op youtube vinden. (En gratis, hé mannen!). Het programma bouwt fijn op, en blijkt een energiepunt te zijn in mijn dag. Na 30 minuten met Adriene, op de mat tussen het speelgoed, hopend dat niemand door het raam kijkt, voel ik me vers, fris, fijn, en kan ik nog een taakje aan. Of twee.

Straks wordt het hier nog een vrolijke blog waar je tips en tricks kan komen zoeken, zoals in dit blogje dat duchtig gedeeld en overgenomen werd :).
Heb je zin om mee te doen met Adriene? Wil je je ervaringen delen in de commentaren? Zijn er dingen die voor jou beter werken dan slaap of ijzertabletten om energie op te doen? Inspireer me! Je vindt me op de mat :).

16 gedachtes over “Prinses heeft een nieuwe vriendin

 1. Het Flylady-system…werkt dat ook voor mannen 🙂
  Yoga is fijn, net als mediteren. Rustig zal het nooit worden in mijn hoofd, maar even in stilte zitten, doet wonderen.
  Groetjes kakel

 2. Ik heb vorige week in een tweedehandszaak zomaar gratis een jaren ’80 boekje meegekregen, met de titel “een gezonde rug in 6 weken”. Ben nu elke dag die oefeningen aan het doen, en na week 1 voelt het al heerlijk ontspannend en met minder pijn. De eerste stap was: enkel met dit programma bezig zijn en andere fysieke sporten laten vallen. Dat was makkelijk, want ik slaagde er zo al niet in mezelf naar het zwembad te slepen en nu had ik er nog een reden voor ook 🙂
  Ik heb alvast de link naar de yoga-juf in de bookmarks gezet als beloning voor als ik die 6 weken volhoud, om daar dan mee te beginnen. Wat een inspirerende vrouw! Zo positief en vriendelijk.
  Heel fijn te horen dat je er zoveel deugd van hebt!

 3. Adriene is ook mijn vriendin, bizar om deze post nu te lezen net nadat ik de link naar haar youtube kanaal heb doorgestuurd naar een vriendin die heel ziek en bang is. Vind het lastig om dat met tips en tricks aan te komen, maar ik denk echt dat deze manier van yoga kan helpen.

 4. Oh, ik hoop dat Adriene ook mijn vriendje wil worden. Ik had er al eerder over gehoord, maar jij hebt me over de streep getrokken om me aan te melden. Kijk er al naar uit!

 5. Pingback: Drie dingen die ik graag geleerd had | En ze leefden nog groen en gelukkig

 6. Pingback: Prinses wordt goeroe | En ze leefden nog groen en gelukkig

 7. Pingback: Een dag uit het leven van Prinses & cO: juni 2015 | En ze leefden nog groen en gelukkig

 8. Pingback: Prinses & het zwarte gat | En ze leefden nog groen en gelukkig

 9. Pingback: Een dag uit het leven van Prinses en cO: januari 2016 | En ze leefden nog groen en gelukkig

 10. Pingback: Misschien | En ze leefden nog groen en gelukkig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s