Veel soeps

image image

Zo. De eerste veertig liter soep zijn geproduceerd en verdeeld. Met veel dank aan de Trouwe Vriendin, die ten huize Kikkererwt urenlang uien en wortels sneed, labeltjes plakte en opruimde, zonder mopperen. Ook niet toen de elektriciteit twee keer uitviel, en toen we – nadat ik twee keer had gezegd dat we vast 1u gingen halen – pas om 1u30 bedwaarts konden.

Babybroer is er dan in geslaagd de rest van de nacht te verpesten, net zoals de voorgaande nachten. Alles lijkt altijd zo goed geregeld in de natuur, maar die geschifte slaappatronen van kinderen onder drie jaar, doen toch vermoeden dat de natuur een steekje heeft laten vallen. Ik zou Babybroer niets doen hoop ik, maar zowel ’s nachts al overdag (want hij was natuurlijk mopperman all over, hij voelde zich vast even slecht als ik) kwamen gedachten in me op aan inruilen voor een ander exemplaar met slaapgarantie.

Soep rondbrengen was leuk. Ik ambieerde even een carrière als Soepmie. Het onthaal bij het Lampeke was trouwens warm. Wat een geweldige mensen: met beide voeten  stevig op de grond en beide handen even stevig uit de mouwen. Ik was onder indruk!

Maar de rest van de dag was wat crappy. Met een leuke verrassing: twee nieuwe banden nodig op mijn auto (wat indirect Dirk zijn schuld is, I kid you not. Hij is vast ook, direct of indirect, verantwoordelijk voor de bankencrisis en de bende van Nijvel). Dat zijn nu net het soort uitgaven die niet in de planning passen en waardoor ik me realiseer dat het absurd is om als alleenstaande een auto te hebben. Moest ik hem niet hard nodig hebben voor de nieuwe taken op mijn werk die avondvergaderingen in uithoeken impliceren, zou ik back to bakfiets gaan.

Een leuk extra effectje van de autotoestand is wel dat ik eindelijk in staat ben een tip voor een trip met een vierjarige te geven. Een garage, mensen, is cool. Er hangen daar auto’s in de lucht en er zijn toestellen die veel lawaai maken, om maar te zwijgen over duistere garagisten. Maar nog net ietsje indrukwekkender is… Het schroot. Alwaar we een klein onderdeeltje voor mijn auto gingen vragen en dwaalden tussen de in elkaar geperste wagens, de wagens-na-ongeluk, de brievenbussen, fietsen, grasmachines, … Tel daarbij het bijzondere volkje dat werkt in die context en onwetende moederkes uitlacht, en je hebt echt een topuitstap voor een Kleuterzoon. Hier gaan we echt nog jaren over spreken.

En toen was er de ultracrappy avond, met kinderen die het record zeuren-mopperen-huilen-ruzieën hebben gebroken. Kleuterzoon kokhalsde boven mijn zorgvuldig bereidde maaltijd en herinnerde me er aan dat het eten hier altijd slecht is. Ik bad luidop om een keer één gezellige maaltijd met mijn kinderen, terwijl Babybroer kikkererwten richting mijn bril katapulteerde. Met Babybroer was ook echt niets aan te vangen, hij heeft vast ook zelf wat last van zijn eigen slaapstoornis. Net als ik. Dat wordt dus weer een flitsende vrijdagavond: opruimen, wassen, afwassen, strijken en bed.

Fijn weekend!

6 gedachtes over “Veel soeps

  1. Je mag babybroer altijd (eventjes!) ruilen tegen één van mijn puberexemplaren hoor! Als je ze laat doen is het namiddag voor daar wat leven in komt op sommige dagen 🙂
    Het eten is hier ook altijd slecht, zeker als we meedoen met Dagen zonder vlees… Evenals Nachtbraker genoot ik van de humor waarmee je dit stukje schreef.

  2. Er komt een dag dat de laatste sporen van Dirks destructieve en manipulatieve gedrag verdwenen zullen zijn. Misschien zal hij nog in jullie leven zijn, maar de resten en ‘verrassingen’ van jullie gedeelde periode, zullen altijd schaarsere weergalmen hebben tot je je op een dag zal realiseren dat jij en je leven terug van jezelf zijn. Zelfs als hijzelf nog in jullie leven zal zijn, is dat uitsluitend in het heden en niet meer in het verleden. Vrij van en vrij voor – ikzelf heb soms iets aan die gedachte.

    Dan zal hij ook bovendien écht verantwoordelijkheid worden voor zijn doen en laten. Want ook jouw invloed zal uit zijn leven verdwijnen. Hoe het hem ook vergaat, en wie er ook voor hem in de bres wil springen, het zal niet jij zijn.
    En weet je wat? De investering die jij nu gemaakt hebt voor je auto, dat is de investering om hem Dirk-vrij te maken. Want wat ook het volgende is dat gebeurt in en met je leven, en hoe je bankrekening er op dit moment ook uitziet: de banden en de zorg ervoor zijn terug van JOU. Weer iets minder waar hij nog invloed op jou mee uitoefent.

  3. Kleine kindertjes zijn niet altijd een zegen, soms zou een mens ze met liefde willen inruilen, ook al zien we ze zoooooo graag. Je tovert een glimlach op mijn gezicht met je heerlijk beschreven activiteiten.

  4. Pingback: Prinses is er even niet goed van – soep! | En ze leefden nog groen en gelukkig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s